Nanna Øland Fabricius

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

For evigt

Film - Drama


2014

Spása

Film - Western, Drama


2009

Store drømme

Seriál - Hudební, Drama, Romantický


2007

Bílá noc

Film - Drama


Hostka

2010

Music Nuggets

Seriál - Hudební


2003

Jimmy Kimmel Live!

Seriál - Hudební, Komedie, Talk-show


1995

Die Harald Schmidt Show

Seriál - Komedie, Talk-show


1993

Noční show Davida Lettermana

Seriál - Komedie, Talk-show

Životopis

Jestli se může Dánsko, které dalo světu například skupinu Mercyful Fate, dnes něčím pochlubit, tak bezesporu krásnou a především talentovanou zpěvačkou Nannou Øland, která si buduje pevnou pozici i na stříbrném plátně. Nanna ovšem není jen zpívající herečka, resp. hrající zpěvačka, je také hudební skladatelkou a v neposlední řadě tanečnicí, známou pod pseudonymem Oh Land. Aby nebyla. To jsou prostě geny. Její otec byl totiž operní pěvec a rovněž také skladatel.

Slečna Fabricius v začátcích své kariéry nastoupila do dánského Královského baletu. Bohužel se však této kariéry musel vzdát pro zranění zad. Nic jí ovšem nebránilo v tom, aby nahrála tři hudební alba. Na čtvrtém zrovna pracuje. Žije v newyorské městské části Brooklyn, kde se také provdala za o deset let staršího dánského umělce Eske Katha.

Nanniiným největším filmovým úspěchem je bezesporu koprodukční western Dánska, Anglie a JARu s názvem THE SALVATION (2014), kde si střihne roli traperovy manželky, které je ovšem přichystán neblahý osud a je tak spouštěčem nastávajících událostí.

Marek "Segrestor" Pinkava

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.