Cecílie Jílková

Cecílie Jílková

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka, Scenárista/ka

23. srpna, 1981, Praha, Československo

Filmografie

Herec/čka

2016

Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa

Film - Dokumentární


Scenárista/ka

2008

Kriminálka Anděl

Seriál - Krimi, Drama

Životopis

Cecílie Jílková se narodila do rodiny spisovatele Ludvíka Vaculíka a spisovatelky Lenky Procházkové jako prostřední ze třech dětí. Až zhruba ve věku deseti let zjistila, že rodiče nejsou sezdaní a že otec má ještě druhou rodinu. Celkem má tedy Jílková pět sourozenců. Jejím dědečkem je slavný spisovatel a scenárista Jan Procházka. Starší sestrou z matčiny strany je režisérka Maria Procházková. Strýcem Jílkové je režisér Ivan Pokorný.

Tíhu umělecké rodiny nesla Cecílie zpočátku nelehce a snažila se od spisovatelské dráhy distancovat. Po studiu na gymnáziu Jana Nerudy v Praze se téměř okamžitě vdala a vyzkoušela si nejrůznější zaměstnání. Brzy ji ale genetická zátěž dohnala, Jílková začala psát povídky a v pětadvaceti letech napsala svůj první utopický román „Cesta na Drromm“. Následovala publicistická činnost a scénáře pro seriál Kriminálka Anděl.

Mezi třicátým a čtyřicátým rokem se věnovala tématu zdravé stravy a vydala na toto téma čtyři knihy. V roce 2021 napsala svůj druhý román „Otec Bůh a matka Láska“, pojednávající o jejím dětství v disentu, divokém dospívání, životě se závislostí a o traumatickém vztahu k otci.

. "Rema" .

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.