Michael Foret

Michael Foret

Osobnostcsfd.cz

Herec, Skladatel

20. září, 1986, Prostějov, Československo

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2020

Případ mrtvého nebožtíka

Film - Komedie, Krimi


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2016

Jak básníci čekají na zázrak

Film - Komedie


2015

Celebrity s.r.o.

Film - Komedie


2012

Probudím se včera

Film - Komedie, Sci-Fi


2010

Občan Kopas

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


2006

Experti

Film - Komedie

Film o filmu: Experti

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


Skladatel

2010

Občan Kopas

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


Host

2019

Supermiss 2019

Seriál - Soutěžní


2016

Pevnost Boyard

Seriál - Dobrodružný, Soutěžní


2014

Královny popu - Pocta legendám

Seriál - Hudební


2013

Máme rádi Česko

Seriál - Soutěžní

Kurňa, co to je?

Seriál - Komedie, Soutěžní


2012

Živě na jedničce

Seriál - Publicistický, Rodinný


2011

To byl náš hit

Seriál - Hudební, Soutěžní


2010

TOP STAR

Seriál - Publicistický

Prominenti

Seriál - Talk-show


2008

TOP STAR magazín

Seriál - Publicistický

Limuzína

Seriál - Talk-show


2007

SuperDuety

Seriál - Hudební


2004

Česko hledá SuperStar

Seriál - Hudební, Soutěžní


1999

Zlatá mříž

Seriál - Komedie


1994

Televizní noviny

Seriál - Publicistický

Eso

Seriál - Hudební

Životopis

Michael Foret se narodil 20. září 1986 v Prostějově. Do 15 let se aktivně věnoval sportu - na základní škole závodně provozoval lehkou atletiku, hrál tenis, volejbal. Už od 13 let hrál na kytaru a zkoušel psát své vlastní písně. Na střední škole potom vystupoval na různých kulturních akcích a soutěžích.

V 18 letech se zúčastnil televizní hudební soutěže Česko hledá SuperStar, kde se z necelých 9 000 přihlášených probojoval od finále na 6. místo. Získává smlouvu s hudebním vydavatelstvím SONY BMG a 18. dubna 2006 vydává Ondřejem Soukupem produkovanou debutovou desku FORTE. V roce 2006 se objevil v menší filmové roli v teenagerovském filmu EXPERTI, pro který nazpíval titulní píseň "Expert". Po „mediální bublině“ kolem SuperStar se Michael odebral do ústraní, začal studovat Konzervatoř Jaroslava Ježka a vystupoval se svoji vlastní kapelou, kterou má dodnes. V roce 2008 Michael začíná spolupracovat s Matějem Portešem a Filipem Gemrothem z kapely Toneless na své druhé, tentokrát zcela autorské, desce.

Michaelovo poslední album nese název UVNITŘ a natáčelo se od srpna do prosince 2008 průběžně ve studiu Svárov a v domácích studiích producentů Matěje a Filipa. Album UVNITŘ vyšlo v březnu 2009 a dočkalo se přívětivého uznání kritiků a fanoušků i méně středoproudého vnímání, nejen z důvodu faktu, že šlo především o autorské album.

Michael Foret s úspěchem účinkuje i v muzikálech. Objevil se v jedné z hlavních rolí nejúspěšnějšího Hit muzikálu Děti ráje, kde představuje roli "Mickeyho", mladého hudebníka a od března roku 2012 ho můžeme vídat v divadle Goja Music Hall v Praze jako "Enjolrase", hrdinského vůdce revolucionářů, v nové české inscenaci jednoho z nejlepších a nejslavnějších světových muzikálů Les Miserables Bídníci.

Na jaře 2012 se dočkala premiéry povedená filmová komedie režiséra Miloslava Šmídmajera PROBUDÍM SE VČERA, kde si Michael zahrál roli "studenta Hrachovce". Tento film měl velmi vysokou návštěvnost v kinech a i když šlo o romantickou komedii ze školního prostředí, dočkal se velmi pozitivních kritik jak odborných, tak z řad diváků.

Kromě muzikálů a filmů se Michael věnuje zejména koncertní činnosti svého, ale i převzatého repertoárů, ať už sólově s kytarou, tak se svoji vlastní kapelou. Neustále píše nové písně, snaží se dál rozvíjet svoji kariéru a studuje vysokou školu se zaměřením na média, komunikaci a lidské zdroje.

V roce 2013 je plánováno vydání Michaelova nového alba s předběžným názvem "Osm", na kterém slibuje rovněž svůj vlastní repertoár.

Zdroj: Michael Foret

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.