Bronislav Kotiš

Bronislav Kotiš

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec/čka

2019

Pražské orgie

Film - Komedie, Drama

Komorní divadlo Plzeň

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2016

Strašidla

Film - Komedie, Pohádka, Rodinný


2015

Babovřesky 3

Film - Komedie


2014

Babovřesky 2

Film - Komedie


2009

Vyprávěj

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama

Přešlapy

Seriál - Komedie


2005

Ulice

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama


2004

Šumná Plzeň

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


2001

Duch český

Seriál - Komedie


1997

Zdivočelá země

Seriál - Dobrodružný, Drama, Historický

Magda, její ztráty a nálezy

Film - Hudební


1996

O králi, hvězdáři, kejklíři a třech muzikantech

Film - Pohádka


1995

Když se slunci nedaří

Seriál - Rodinný


1994

O zvířatech a lidech

Seriál - Rodinný, Drama


1993

Dick Whittington

Film - Pohádka

Masák

Film - Komedie


1992

Přítelkyně z domu smutku

Seriál - Drama


1991

Kdyby tisíc klarinetů

Film - Komedie, Muzikál


1987

Pohled z hlubin

Film - Drama


Host/ka

2016

Kdo to ví?

Seriál - Soutěžní


2013

Kurňa, co to je?

Seriál - Komedie, Soutěžní

Životopis

Bronislav Kotiš se narodil v Praze 5.března 1972. Vystudoval hudebně-dramatický obor na Státní konzervatoři Praha. Po škole nastoupil do prvního angažmá do divadla Semafor a hostoval také v Divadle ABC, ve Viole, ve Spirále (Jesus Christ Superstar), v Divadle na Zábradlí nebo v Mileniu (Rusalka). V letech 1998 - 2014 byl členem souboru muzikálu a operety Divadla J. K. Tyla v Plzni. Zde se představil v mnoha rolích, za všechny jmenujme např. tyto: Henry Higgins v My Fair Lady, Célestin v Mam´zelle Nitouche, Kristián v Kristiánovi 2, Billy Flynn v Chicagu, vodník Čochtan v Divotvorném hrnci nebo Roger de Bris v Producentech. Za roli Horáce alias Hogo Foga v Limonádovém Joeovi se v roce 2007 dostal do širší nominace na Cenu Thálie. Během svého plzeňského angažmá, ale Bronislav Kotiš neopomíná ani pražské publikum, hostuje v Hudebním divadle v Karlíně v představeních Polská krev, Vražda za oponou, Mam´zelle Nitouche nebo nejnověji v Addams Family.

Kromě muzikálu a operety jsme měli možnost Bronislava Kotiše vidět také v činohrách. V DJKT si zahrál v Holka nebo kluk nebo Ještě jednou, profesore. V Divadle Alfa to byly Akvabely nebo Obraz. Jako doma je v kabaretním c. k. Divadle Pluto, kde sklízí úspěch např. ve hře Mejdan manželek šílených. Kromě zmíněných hostování Bronislav Kotiš zatím také nechyběl při žádném z představení v rámci Divadelního léta pod plzeňským nebem. V uplynulých pěti ročnících se představil v těchto rolích: Pan Neděla – Don Juan (2008), Artěmij Filipovič Zemljanika – Revizor (2009), Ricattore, hospodský - V nouzi poznáš přítele (2012), Pan Bonacieux - Tři mušketýři (2013) a Doktor Balanzoni, benátský lékař - Lhář (2014)

V současné době je na volné noze a můžeme ho vidět v Kongresovém centru alternuje roli Sama v muzikálu Mamma Mia! Na rok 2015 je naplánována premiéra muzikálu Mýdlový princ, kde by se měl objevit.

Bronislav Kotiš spolupracuje také s televizí a filmem. Objevil se v několika televizních seriálech - Vyprávěj, Zdivočelá země, Přítelkyně z domu smutku, O zvířatech a lidech nebo pořadu Šumná Plzeň.

Za zmínku stojí také spolupráce s rozhlasem, a sice hry Plešatá zpěvačka, Divadlo zázraků nebo Zamilovaný policista. Za četbu na pokračování z knihy F. A. Elsnera Věci z jednoho pokoje, byl nominován v anketě (Ne)viditelný herec za rok 2008/2009. A hned v následujícím roce nominaci v anketě (Ne)viditelný herec opakuje, tentokrát za roli Jacka Jošta v dramatizované četbě na pokračování z románu Vladimíra Párala Katapult.

Ve volném čase si rád poslechne klasickou hudbu nebo Stinga.

Evka "willik256" Gusmanová

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.