Beata Greneche

Beata Greneche

Osobnostcsfd.cz

Herečka

12. prosince, 1974, Revúca, Československo

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2016

Pohádky pro Emu

Film - Komedie, Romantický


2010

Zázraky života

Seriál - Drama


2008

Bathory

Film - Životopisný, Drama, Historický


2006

Po hlavě... do prdele

Film - Komedie


2004

Post Coitum

Film - Komedie

Pre coitum filmu: Post Coitum

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


Hostka

2011

Barrandovský videostop

Seriál - Soutěžní


2007

Takí sme boli

Seriál - Talk-show

Životopis

Slovenská herečka, narodila se v Revúci, střední školu (gymnázium) už ale vystudovala v Bratislavě. Během základní a střední absolvovala také divadelní školu LUDUS. Po ukončení gymnázia nastoupila na VŠMÚ, obor herectví. Po studiích si jí na jednom divadelním festivalu všiml ředitel prestižní francouzské herecké školy. Přijala jeho nabídku dalšího vzdělávání a na několik let se odstěhovala do Francie. Během pobytu v Paříži, která se zároveň stala jejím druhým domovem, absolvovala i další hereckou školu - École Florent.

Během studia i po jeho ukončení účinkovala v mnoha divadelních hrách: Smrt obchodního cestujícího, Caligula (SND), Macbeth (Reduta), Večer tříkrálový (absolventské představení), Život člověka (LUDUS), La scuola (Divadlo Astorka), během působení v Paříži v divadle Mandapha v představeních: Une place lucrative (Výnosné místo) a En pleine mer (Ztroskotanci).

Kromě menších filmových rolí, které ztvárnila ať už ve slovenských, nebo ve francouzských filmech, se u nás zviditelnila hlavně jako představitelka jedné z hlavních ženských postav ve filmu Juraje Jakubiska Post Coitum. Potom si ještě zahrála v kontroverzním filmu Marcela Bystroně Po hlavě do prdele a nejnověji ztvárnila - opět v režii Juraje Jakubiska - postavu Ilony v historickém velkofilmu Bathory.

Nějakou dobu pracovala také jako moderátorka v rádiu a televizi, působila i v dabingu. V současnosti žije a pracuje střídavě v Praze a v Paříži.

Zdroj: presskit k filmu Bathory

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.