Bobina Horká

Bobina Horká

Osobnostcsfd.cz

Herečka

3. března, 1913, Moravec, Rakousko-Uhersko

Filmografie

Herečka

1933

Vražda v Ostrovní ulici

Film - Krimi, Drama


1932

Kantor Ideál

Film - Komedie

Před maturitou

Film - Drama

Písničkář

Film - Drama

Životopis

Dnes neznámá herečka Bobina Horká, se narodila na Moravě, v obci Moravec v okrese Žďár nad Sázavou. Narodila se jako Božena Horká, dne 3. března 1913. Její otec se jmenoval Jan Horký, maminka Filoména.

Bobina Horká, studovala konzervatoř, ale zřejmě do žádného angažmá nenastoupila. V roce 1932 se přihlásila do konkurzu na roli ve filmu Před maturitou (1932). Hrála zde pak epizodku jedné ze studentek.

Režisér tohoto filmu, Svatopluk Innemann jí vzápětí obsadil do epizodky komorné ve filmu Písničkář (1932). V roce 1932 jí ještě režisér Martin Frič obsadil do role nezvedené studentky, ve filmu Kantor Ideál.

Rok 1933 ji přinesl již jen jednu poslední roli, v nových ateliérech na Barrandově natočila epizodku komorné ve filmu Vražda v Ostrovní ulici. Po tomto filmu již žádný jiný nenatočila a její jméno, se ani neobjevuje v soupisu herců některého z divadel té doby.

O jejím soukromí máme o něco více informací, v roce 1943 se v Praze provdala za Jana Nováka (1918-????), se kterým měla dceru Hanu. Na policejní přihlášce z té doby se v kolonce zaměstnání uvádí, v domácnosti. Další informace o této herečce bohužel nejsou známy, a i když natočila jen čtyři filmy, nelze jí odepřít jistou snahu dobře odehrát i ti nejmenší roličku.

JA.RO.KO.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.