Christian Coulson

Christian Coulson

Osobnostcsfd.cz

Herec

3. října, 1978, England, Velká Británie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2023

Burrow

Film - Krátkometrážní, Sci-Fi, Drama


2021

Equalizer

Seriál - Krimi, Drama, Akční

Blood Brothers

Film - Mysteriózní


2019

Diamond Soles

Film - Drama

Bite Me

Film - Komedie, Romantický


2018

The Rainbow Experiment

Film - Drama


2015

Nebezpečný flirt

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Peter and John

Film - Drama


2014

Ta zvláštní láska

Film - Drama, Romantický

Mozart in the Jungle

Seriál - Hudební, Komedie, Drama

Leaving Circadia

Film - Komedie, Drama, Romantický


2013

Zmizení Eleanor Rigby: On

Film - Drama, Romantický


2012

Gayby

Film - Komedie, Drama

I Am Nasrine

Film - Drama


2010

Spravedlnost v krvi

Seriál - Krimi, Drama


2009

Dobrá manželka

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

Sestřička Jackie

Seriál - Komedie, Drama

Wiener & Wiener

Seriál - Komedie, Muzikál


2007

Super drbna

Seriál - Komedie, Drama, Romantický


2005

Brief Encounters

Seriál - Drama

Beethoven

Seriál - Životopisný, Drama


2004

Slečna Marplová

Seriál - Krimi, Drama


2003

Malá Velká Británie

Seriál - Komedie

Hornblower III - Věrnost

Film - Dobrodružný, Válečný

Karel II. - Moc a vášeň

Seriál - Životopisný, Drama, Romantický, Historický


2002

Harry Potter a Tajemná komnata

Film - Dobrodružný, Mysteriózní, Rodinný, Fantasy

Hodiny

Film - Drama

Čtyři pírka: Zkouška cti

Film - Dobrodružný, Válečný, Drama, Romantický

Sága rodu Forsytů

Seriál - Drama, Romantický


2001

Čarodějnice školou povinné

Seriál - Drama

Love in a Cold Climate

Seriál - Drama

Životopis

Tento britský herec ještě před svými prvními hereckými krůčky navštěvoval školu ve Westminsteru, a to za pomoci akademického stipendia, které získal. V letech 1990-1997 byl členem Národního mládežnického hudebního divadla (National Youth Music Theatre). Christian Coulson vystudoval také Cambridgeskou univerzitu, na které odpromoval v roce 2000. Během studií na univerzitě udělal první divadelní herecké krůčky. Byl konferenciérem v jednom z britských kabaretů, zahrál si hlavní roli v divadelní hře The Resistible Rise of Arturo Ui a objevil se v divadelním představení The Maids. A právě snad díky těmto prvním jevištním krokům na začátku své profesionální herecké kariéry získal vynikající výchozí pozici a stal se zajímavým objevem pro film a televizi. Christian Coulson je však také autorem libreta pro rockový muzikál s názvem „The Fallen,“ který byl nastudován na „Bedfordské moderní škole“ (Bedford Modern School) v roce 1998.

Zlomový je pro tohoto sympatického Brita rok 2001, kdy se poprvé objevuje před kamerou. Ještě se sice jedná jen o televizní produkci, ale Christian Coulson o sobě dává vědět. První zkušenosti před kamerou sbírá v televizních seriálech, z nichž u nás je známa snad jen SÁGA RODU FORSYTŮ. Na plátnech kin se objevuje poprvé v roce 2002 díky menší roli ve filmu ČTYŘI PÍRKA – ZKOUŠKA CTI. Poté následuje trochu větší role v kritikou velmi ceněném filmu HODINY, který se záhy stal filmem oscarovým. Velký přelom pro tohoto herce a zlom v jeho kariéře nastává v témže roce. Tehdy se objevuje ve druhém dílu velkolepé filmové série o čarodějnickém učni. HARRY POTTER A TAJEMNÁ KOMNATA, to je snímek, v němž si zahrál roli Toma Rojvola Radlla, neboli mladého Lorda Voldemorta. Zde ho registrují diváci po celém světě a Coulson si získává mnoho obdivovatelek a fanynek. Za zmínku určitě stojí, že tuto roli získal v době, kdy mu bylo 23 let, ač jeho postavě bylo nějakých 17 let.

Překvapivě ho však tato role nekatapultovala do větších filmových projektů a rolí, ale po Harrym Potterovi se Christian Coulson vrací k televizní produkci. V roce 2003 se objevuje v televizním filmu HORNBLOWER III – VĚRNOST, mihne se v jednom z dílů televizního seriálu LITTLE BRITAIN, a je k vidění také v televizní minisérii KAREL II. – MOC A VÁŠEŇ. V roce 2005 se objevuje v dalším britském televizním filmu. Jedná se o film ze série o případech slečny Maplové s názvem OHLÁŠENÁ VRAŽDA. V témže roce je ještě k vidění v další televizní minisérii BEETHOVEN a v krátkém desetiminutovém snímku TAKE ME BACK. V roce 2006 se objevuje v jednom z dílů televizního seriálu BRIEF ENCOUNTERS a v roce 2007 je k vidění v dalším krátkém desetiminutovém filmu LAST NIGHT.

Žádné další snímky zatím tento herec ohlášeny nemá a vypadá to, že ač si zahrál v jednom z komerčně nejúspěšnějších snímků všech dob, v jeho kariéře žádný významný posun nenastal a patrně ani nenastane. Mnoho jeho příznivců se však domnívalo, že to se změní se šestým filmem o čaroději Harrym Potterovi, kde se na scénu vrací mladý Lord Voldemort v dobách, kdy studoval v Bradavicích. Avšak tato role je již obsazena jiným nadějným mladým britským hercem a tak je již nyní téměř jisté, že comeback Christiana Coulsona do série o Harrym Potterovi se nekoná. A tak nezbývá než doufat, že jeho talent jen tak nezapadne a my o něm ještě uslyšíme.

Jiří "freddy" Svoboda

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.