Stine Fischer Christensen

Stine Fischer Christensen

Osobnostcsfd.cz

Herečka, Scenáristka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

Underverden 2

Film - Thriller, Akční


2022

Dag & Nat

Seriál - Drama


2021

Jako v nebi

Film - Drama

Fogedretten

Seriál - Drama


2019

Valhalla: Říše bohů

Film - Dobrodružný, Thriller, Fantasy


2017

Underverden

Film - Thriller, Drama, Akční

Svůdce

Film - Thriller, Drama

Trigger

Film - Krátkometrážní, Drama


2016

Culling Hens

Film - Mysteriózní, Drama

Under pyramiden

Film - Dobrodružný, Thriller, Drama


2011

Neviditelná

Film - Psychologický, Drama


2010

Milí lidé

Film - Drama

Kleine Grosse Schwester

Film - Krátkometrážní


2009

Divoké labutě

Film - Dobrodružný, Drama

Livvagterne

Seriál - Drama


2007

Ekko

Film - Drama


2006

Po svatbě

Film - Drama

Princess

Film - Drama, Akční, Animovaný


2005

Mladý Andersen

Film - Drama


2003

Aftenland

Film - Krátkometrážní, Drama


1999

Indien

Film - Krátkometrážní


1997

Tifanfaya

Film - Krátkometrážní, Rodinný


Scenáristka

2017

Země svobodných

Film - Dokumentární


Hostka

2008

Evropské filmové ceny 2008

Seriál

Životopis

Stine Fischer Christensen, dánská herečka a mladší sestra režisérky Pernille Fischer Christensen, se narodila roku 1985 v Dánsku. Její dětství bylo poznamenáno smrtí jejího otce, ke kterému měla velmi blízký vztah. Už jako dítě se objevila před kamerou, nikdy však herečkou být nechtěla. V Kodani nejprve studovala školu medií s cílem stát se fotografkou. Od svých 14 let pracovala jako uvaděčka v kodaňském divadle Østre Gasværk, kde mohla zblízka pozorovat divadelní herce, postupně našla v tomto řemeslu zalíbení a nakonec se začala herectví věnovat naplno.

Stine Fischer Christensen se nejprve objevila ve dvou krátkometrážních snímcích TIFANFAYA (1997) a INDIEN (1999), jehož režii měla na svědomí její starší sestra. Celovečerní debut zaznamenala v roce 2005, kdy si zahrála menší roli ve filmu Rumle Hammericha MLADÝ ANDERSEN (UNGE ANDERSEN). Po tomto historickém snímku, který získal Emmy v kategorii televizní film začala brát svou hereckou kariéru vážněji a byla přijata do Národní dánské divadelní školy, kde až do roku 2009 studovala herectví.

V roce 2006 na sebe výrazněji upozornila vedlejší rolí ve filmu známé dánské režisérky Susanne Bier PO SVATBĚ (EFTER BRYLLUPPET), kde si zahrála po boku Madse Mikkelsena. Za tuto roli získala cenu Bodil udílenou dánským Svazem dánských filmových kritikůa cenu Robert udílenou dánskou filmovou akademií. V témže roce rovněž propůjčila svůj hlas hlavní ženské postavě animovaného filmu Anderse Morgenthalera PRINCESS uvedeného ve vedlejší sekci filmového festivalu v Cannes Directors’ Fortnight 2006. V dalších letech se herečka objevila opět ve filmu Anderse Morgenthalera EKKO (2007), dále v hlavní roli pohádky DE VILDE SVANER (2009) a v dramatu MILÍ LIDÉ (SMUKKE MENNESKER, 2010).

V roce 2008 jí byla udělena cena Shooting Stars, která je každoročně udílena na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu 10 mladým evropským hercům. V roce 2011 pak zaznamenala úspěch i na české půdě, kdy na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary získala cenu za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli ve filmu NEVIDITELNÁ (DIE UNSICHTBARE). V roce 2012 se tato mladá sympatická herečka objeví v americkém snímku CULLING HENS.

Ondřej "Mr.Pumpkin" Musil

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.