Konkona Sen Sharma

Konkona Sen Sharma

Osobnostcsfd.cz

Herečka, Režisérka, Scenáristka

3. prosince, 1979, Kalkata, Indie

100%
Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

Bird of Dusk

Film - Dokumentární

Kuttey

Film - Komedie, Krimi, Akční


2021

Neobyčejné příběhy

Film - Drama, Romantický

The Rapist

Film - Drama

Mumbai Diaries 26/11

Seriál - Drama


2019

Dolly, Kitty a zářící hvězdy

Film - Drama

A Monsoon Date

Film - Krátkometrážní, Drama, Fantasy

Ramprasad Ki Tehrvi

Film - Komedie, Drama


2016

Akira

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční

Lipstick Waale Sapne

Film - Drama


2015

Rezavý meč

Film - Mysteriózní, Thriller, Drama

Kadambari

Film - Drama, Historický

Shesher Kobita

Film - Drama, Romantický

Gour Hari Dastaan: The Freedom File

Film - Životopisný, Drama


2014

Nayantara's Necklace

Film - Krátkometrážní, Drama, Romantický


2013

Ek Thi Daayan

Film - Horor, Thriller, Romantický

Goynar Baksho

Film - Drama

Meridian Lines

Film - Drama

Shunyo Awnko: Act Zero

Film - Drama


2011

7 Khoon Maaf

Film - Mysteriózní, Drama


2010

Mirch

Film - Komedie, Drama

Iti 'Mrinalini': An Unfinished Letter

Film - Drama

Atithi Tum Kab Jaoge

Film - Komedie, Drama

Right Yaaa Wrong

Film - Krimi, Thriller, Drama


2009

Šťastná náhoda

Film - Komedie, Thriller, Drama, Romantický

Wake Up Sid

Film - Komedie

President Is Coming, The

Film - Komedie


2008

8

Film - Povídkový, Drama

Fashion

Film - Drama

Dil Kabaddi

Film - Drama


2007

Život v metropoli

Film - Komedie, Drama, Romantický

Aaja Nachle

Film - Muzikál, Drama

Laaga Chunari Mein Daag: Journey of a Woman

Film - Drama, Romantický

Traffic Signal

Film - Drama


2006

Omkara

Film - Drama

Yun Hota Toh Kya Hota

Film - Drama

Dosar

Film - Drama

Mixed Doubles

Film - Komedie, Drama

Deadline: Sirf 24 Ghante

Film - Thriller


2005

Amu

Film - Drama

15 Park Avenue

Film - Drama

Strana 3

Film - Drama

Karkat Rashi

Film - Drama


2004

Chai Pani Etc.

Film - Komedie


2002

Manžel paní Iyerové

Film - Drama

Titli

Film - Drama


2000

Dívka

Film - Drama


1994

Amodini

Film - Komedie, Fantasy


1989

Picnic

Film - Drama


1983

Indira

Film


Neznámy rok

Horká kaše

Seriál


Režisérka

2023

Příběhy chtíče 2

Film - Drama, Romantický, Fantasy


2016

A Death in the Gunj

Film - Thriller, Drama


Scenáristka

2016

A Death in the Gunj

Film - Thriller, Drama


Hostka

2004

Koffee with Karan

Seriál - Talk-show

Životopis

Je dcerou slavné indické herečky, režisérky a scénaristky Aparny Sen, a Mukula Sharma - vědce, spisovatele a novináře. Jejím dědečkem je Chidananda Dasgupta, uznávaný filmový kritik, vědec, profesor, spisovatel a jeden ze zakladatelů společnosti Kalkata Film. Její babička Supriya Dasgupta je sestřenicí legendárního bengálského básníka Jibanananda Das. Konkona je absolventkou Calcutta International School (moderní dívčí střední školy v Kalkatě) a má titul z angličtiny na Stephen's College (2001).

Konkona debutovala jako dítě ve filmu INDIRA (1983). Jako dospělá pak hrála v roce 2000 v bengálském filmu EK JE AACHHE KANYA, ve kterém ztvárnila zápornou postavu. Pak následovala role Rituparno Ghosh v uznávaném filmu TITLI. V roce 2001 si zahrála v anglicky hraném filmu MR. AND MRS. IYER, který režirovala její matka Aparna sen. Film zaznamenal velký úspěch nejen u diváků ale i kritiků. Výkon Konkony jako tamilské ženy v domácnosti s perfektně zvládnutým akcentem byl natolik vynikající, že si vysloužil Národní filmovou cenu pro nejlepší herečku. Její výkon byl později (rok 2010) zahrnut do TOP 80 kultovních představení ceny Finfare. Role vysoce inteligentní novinářky ve filmu PAGE 3 (2005), za kterou byla nominována na Národní filmovou cenu, ji dostala u diváků do širšího povědomí.

Konkoně byla nabídnuta hlavní role Mira Nair ve filmu, JMENOVEC (2007), ale vzhledem k tomu, že zrovna natáčela jiné filmy, nabídku odmítla. Jednalo se o role duševně nemocné ženy ve filmu 15 PARK AVENUE (2005) a vesnické ženy ve filmu OMKARA (2006). V druhém případě získala za roli cenu Filmfare - nejlepší vedlejší ženský herecký výkon a National Film Award za nejlepší herečku ve vedlejší roli. Následující snímek Termín: Sirf 24 Ghante (2006) však získal jen průměrné hodnocení. V roce 2006 se Konkona Sen Sharma podílela na režijním debutu v 18 minutovém bengálském krátkém filmu s názvem NAAMKORON NA KALA GHODA filmového festivalu.

Dále pak následoval bengálský snímek DOSAR, který měl premiéru na několika mezinárodních filmových festivalech, za který získala cenu nejlepší herečky v Mahindra Indo-American Arts Council. V roce 2007 hrála ve filmu TRAFFIC SIGNAL (druhá spolupráce s Madhur Bhandarkar), ve kterém hrála pouliční prostitutku. Ve stejném roce si zahrála roli Anurag Basu ve snímku METRO. Film zaznamenal velký úspěch jak u diváků, tak u filmových kritiků a Konkoně přinesl druhou cenu Fimfare. Ve stejném roce si také zahrála po boku Rani Mukerji ve filmu LAAGA CHUNARI MEIN DAAG, který nebyl u diváků a ani kritikou přijat. Dalším filmem byl AAJA NACHLE, který byl široce propagovaný jako comeback filmové společnosti Madhuri Dixit. Kritika (Rajeev Masand od CNN-IBN) tehdy popslala její výkon ve filmu jako "... nic menšího než fantastická. Její největší předností je, že se nebojí dělat ze sebe blázna a bezstarostně se smát. Jako výkon v Aaja Nachle je nebojácný a bez zábran.”

V roce 2009 se objevila v nízkorozpočtovém anglicky mluvícím filmu PREZIDENT PŘICHÁZÍ v režii Kunaal Roy Kapur. Film se těšil pozitivnímu přijetí. Další rolí Konkony Sen Sharma byla postava Zoya Akhtar v LUCK BY CHANCE. Film se setkal s velmi pozitivní recenzí, ale jeho finanční příjmy byly velmi nízké. V roce 2009 si zahrála v romantické komedii WAKE UP SID po boku Ranbir Kapoor. Film získal všeobecně pozitivní recenze, Taran Adarsh z bollywoodského Hungama napsal: "Konkona je přirozená až do morku kostí a nejlepší je její lehkost se kterou hraje. Tady je další vítězný výkon této neuvěřitelné umělkyně ".

V červnu 2009 se Konkona Sen Sharma poprvé objevila na divadelním pódiu ve hře Modrý hrnek, vedle ní pak Rajat Kapoor, Vinay Pathak, Ranvir Shorey a Sheeba Chadha. Pro velký úspěch procestovala hra (2010) celou Indii i zahraničí. V roce 2012 je Sen Sharma obsazena do role EK TO THI DAAYAN, který režíruje Vishal Bhardwaj spolu s Emraan Hashmi a Kalki Koechlin. Film je inspirován povídkou, kterou napsal napsanou jejím otec, Mukul Sharma.

Konkona Sen Sharma si velmi střeží své soukromí a nevytváří žádné skandály. Dne 3. září 2010 se provdala za herce Ranvira Shoreye. 15 března 2011 porodila v Bombaji první dítě, Haroon.

SIRRIUS

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.