Laura Michelle Kelly

Laura Michelle Kelly

Osobnostcsfd.cz

Herečka

4. března, 1981, England, Velká Británie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2013

Goddess

Film - Komedie, Muzikál, Romantický


2007

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Film - Horor, Muzikál, Thriller, Drama


2004

Slečna Marplová

Seriál - Krimi, Drama


Hostka

2001

Richard & Judy

Seriál - Talk-show


1994

WGN Morning News

Seriál - Publicistický

Životopis

Tato anglická herečka a zpěvačka už ve svém mladém věku stihla sklidit od kritiků všemožné pochvaly za MARY POPPINS ve stejnojmenném muzikálu. Měl premiéru v prosinci 2004 v Prince Edward Theatre ve West Endu. Už o rok později získala Olivier Award za nejlepší muzikálovou roli.

Po 400 představeních odjela do Singapuru, kde hrála v A Twist to Fate. Choreografii měl na starost Nick Winston, kterého si Kelly vzala po seznámí při muzikálu Beauty and the Beast. Hrála mimo jiné v divadelních inscenacích Whistle Down the Wind, Les Miserables, Mamma Mia! nebo My Fair Lady.

Natočila několik desek a poté se vrátila na pódium. V Londýně vystupovala v představení A Tribute to Dirty Dancing. Ten samý rok se také objevila ve svém prvním filmu NEMESIS. Od května 2007 do ledna 2008 byla k vidění v londýnském divadle Theatre Royal, kde hrála Galadriel v divadelní verzi Pána prstenů.

Však její nejslavnější rolí se bezpochyby stala Lucy Barker, manželka SWEENEYHO TODDA. V současné době (od 1.2. do 26.4.2008) vystupuje v Old Vic Theatre ve hře Speed-the-Plow po boku Kevina Spaceyho a Jeffa Goldbluma.

K "villon17" M

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.