Patrik Stoklasa

Patrik Stoklasa

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2005

Tři mušketýři

Film - Muzikál


2004

Román pro ženy

Film - Komedie, Romantický

Josef a Ly

Seriál - Komedie, Rodinný


2003

Bankrotáři

Film - Komedie

Kleopatra

Film - Muzikál, Drama

Kobova garáž

Film - Drama

Falešné obvinění

Film - Drama


Host

2004

Česko hledá SuperStar

Seriál - Hudební, Soutěžní

Nedošli do finále

Seriál - Hudební

Životopis

Patrik Stoklasa se narodil 2.11.1981 ve Stodě. Vyrůstal v malebném Holýšově, středníkem mezi Plzní a Domažlicemi, kde navštěvoval také základní školu Holýšov. Již od dětství se u něj projevoval obrovský talent a láska k hudbě. Navštěvoval Lidovou školu umění Holýšov kde se učil hrát na housle, zobcovou flétnu a klarinet. Po dokončení pětileté docházky oboru klarinet, začal hrát v dixilandové kapele SIX-KIX. V roce 1998 vyhrál s touto kapelou první místo a vystoupil s ní v pořadu Prima jízda jako hosté Paĺa Habery. Natočili 3 CD. Vystudoval Střední školu managementu ve Stodě a poté studoval na Státní konzervatoři v Praze obor popový zpěv.

Patrik Stoklasa působil i jako vynikající herec, čehož jsme si mohli všimnout například ve filmech: KOBOVA GARÁŽ, kde hrál zápornou postavu práskače Jiráše, následně hrál ve filmech Zdenka Zelenky BANKROTÁŘI epizodní roli s Miroslavem Donutilem a FALEŠNÉ OBVINĚNÍ kde si zahrál pikolíka. Jeho poslední role byla ve filmu ROMÁN PRO ŽENY, kde si zahrál postavu messengera a tento film mu byl následně věnován.

Působil i v divadle Semafor po boku Jiřího Suchého a Jitky Molavcové ve hrách: Pokušení svatého Antonína, I ty zpíváš si ty hity, 80 svíček na ztraceném dortu a Sex + sex= 12. V roce 2001 se zúčastnil pěvecké soutěže Zlíntalent, kde postoupil do finále a vyhrál cenu Klubu novinářů. Na sklonku roku 2003 se přihlásil do prvního ročníku soutěže Česko hledá Superstar, kde udělal obrovský dojem na porotu a postoupil až do nejlepších 60. Poté ale ze soutěže dobrovolně odstoupil, kvůli působení v muzikálech, kterým dal tímto přednost. Patrik hrál v muzikálech: Kráska a zvíře, Sněhová královna, Kleopatra-kde fenomenálně ztvárnil postavu Ptolemaia, Rebelové kde hrál 2 role Emana a Oldy.Připravoval se na muzikál Tři mušketýři, kde by hrál roli Aramise a Miss Saigon, kde byl obsazen do velmi těžké role vietnamského generála Thuye. Koncertoval po celé České republice.

Dne 19.10.2004 zpíval v Olomouci na předvolebním Hvězdném koncertu pro podporu ČSSD. Po koncertě nasedl spolu se svým kolegou Karlem Černochem do tmavě modrého automobilu Mercedes VITO. Do Prahy ale už nedojeli. Na 183. kilometru dálnice D1, nedaleko obce Popůvky narazil Mercedes do dodávky LIAZ. Patrik byl vážně zraněn a následně převezen do nemocnice sv. Anny v Brně, kde byl 23.10.2004 v 15:15 odpojen od přístrojů.

ČSFD.cz

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.