Cheetah Chrome

Cheetah Chrome

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

18. února, 1955, Cleveland, Ohio, USA

Filmografie

Herec/čka

2014

Po stopách hudby

Seriál - Dokumentární, Hudební


2013

CBGB: Kolébka punku

Film - Hudební, Drama

The Last Pogo Jumps Again

Film - Dokumentární, Hudební


2009

Burning Down the House: The Story of CBGB

Film - Dokumentární


2007

King of Punk

Film - Dokumentární, Hudební


2004

Dead Boys: Live at CBGB's 1977

Film - Dokumentární, Hudební


Host/ka

1975

Saturday Night Live

Seriál - Hudební, Komedie

Životopis

Americký hudebník a kytarista Eugene Richard O'Connor je nejlépe znám pod svým jevištním jménem Cheetah Chrome a jako kytarista punkové kapely Dead Boys.

Cheetah se narodil v Ohiu a své dětství prožil v Clevelandu. Ve svých 18 letech letech založil svou první protopunkovou kapelu Rocket from the Tombs, o které se tvrdí, že hrála mnohem divočeji, než následující kapely Dead Boys a Pere Ubu, které vznikly z trosek této důležité kapely. První koncert Rockets proběhl v červnu roku 1974 a poslední přesně o rok později. Kapela nevydala žádné regulérní album, ale jejich materiál byl zachycen na MC z roku 1975 a později ještě vyšlo několik bootlegů s demem a live záznamy.

Půl tuctu písní z Rockets Cheetah přetáhl do repertoáru Dead Boys, včetně jejich slavné písně „Sonic reducer“. Kapela Rockets se po 30 letech dala znovu dohromady a do rozpadu v roce 2017 vydala i několik alb. S kapelou Dead Boys nahrál Cheetah dvě kultovní studiová alba „Young Loud and Snotty“ a „We We Come for Your Children“ a rovněž vyšel zdokumentovaný koncert Dead Boys: Liva at the CBGB s 1977 (1977). Po rozpadu kapely v roce 1979 během 80. let nahrával s kapelou The Stilettos, nebo se svou kapelou Cheetah Chrome and The Casualties.

Cheetah se rovněž objevil v několika hudebních dokumentech o punkrocku, klubu CBGB a své kapele Dead Boys. Jako herec se v dokumentárním filmu CBGB: Kolébka punku (2013) mihl v menší roli taxikáře a jeho personu zde ztvárnil herec Rupert Grint. S kapelou Dead Boys se na chvíli zformoval ještě v letech 1986, 2004–2005.

V roce 2017 se Chrome spojil s novou sestavou Dead Boys k turné 40. výročí spolu s novým albem „Still Snotty: Young, Loud and Snotty at 40 years“. Před pár lety se Cheetah rozhodl, že nebude už koncertovat a dnes pracuje pro Plowboy Records v Nashvillu pro výrobu a propagaci.

Epistemolog

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.