Karolína Lea Nováková

Karolína Lea Nováková

Osobnostcsfd.cz

Herečka

4%
Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

Bratři

Film - Dobrodružný, Drama, Historický

Bílé ptáče

Film - Drama, Historický


2022

Odznak Vysočina

Seriál - Krimi, Drama

Chlap

Seriál - Drama

Až tam budem...

Seriál - Komedie


2021

Osada

Seriál - Komedie

Pan profesor

Seriál - Komedie, Romantický


2018

Haunted

Seriál - Horor, Reality-TV


2017

Charité

Seriál - Drama, Historický


Hostka

1998

Sama doma

Seriál - Publicistický

Životopis

Karolína Lea se narodila do umělecké rodiny. Geny podědila po dědovi a babičce z máminy strany – po skvělém slovenském herci Júliusovi Vašekovi a sólistce baletu SND Gabriele Vašekové. V dětství se věnovala převážně tanci, začala v pražské baletní škole Pirueta pod vedením Jany Cigánkové a Jiřího Plecháče, pak přešla do Fantasy Dance Studia Annie a Toma Nováčkových pod vedením Bee Endyšové a následně tancovala ve Vivid dance company pod choreografickým vedením Dee Červinkové.

Od roku 2017 se věnuje muzikálovému divadlu, nejdříve v roli Krysařovy duše v muzikálu Mirjam Landa „Krysař“ v divadle Kalich v Praze, od roku 2018 v ostravském divadle Jiřího Myrona v rolích Jéminé a Dželíny v muzikálu A. L. Webbera „Kočky“ a nakonec v „Billy Elliotovi“ Eltona Johna v divadle DJKT v Plzni.

V roce 2016 se poprvé postavila před kameru v seriálu německé produkce ARD Charité v roli Klary Spinoli. Následovaly seriály Haunted pro filmovou platformu Netflix, Wifina pro ČT nebo Modrý kód. V roce 2020 si užila natáčení seriálu OsadaRadka Bajgara a Petra Kolečka a v roce 2022 natočila film White Bird: A Wonder Story americké produkční společnosti Lionsgate s Gillian Anderson a Helen Mirren.

V. E. Novák

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.