Tomáš Bartůněk

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2013

Donšajni

Film - Hudební, Komedie


2002

Monte Cristo

Film - Hudební, Drama


Host/ka

2000

Mezi proudy

Seriál - Hudební

Životopis

Muzikálový herec  a zpěvák, zpívající převážně v basovém partu. Ač vystudovaný strojní inženýr, pochází z prostředí, které holdovalo múzám. Rodina jej podporovala, takže odmala zpíval, hrál na housle a zamiloval se do divadla. Přesto nešel překvapivě studovat uměleckou školu, ale vystudoval obor strojního inženýra.

Po studiu pracoval půl roku v kanceláři, pak ale vzal život do vlastních rukou a jeho kroky vedly k divadlu. Účinkoval ve Státní opeře Praha, v Plzeňském divadle J. K. Tyla, kde vystupoval v operách, operetách, ale i činoherních divadelních inscenacích. Často jsme jej mohli potkat v hudebním divadle v Karlíně, například v operetě „Mamzelle Nitouche“, v „Bídnících“, „Monte Christovi“ a slavném „Drákulovi“ i muzikálu „Limonádový Joe“. Často alternoval se svým slavnějším kolegou Danem Hůlkou.

Vystupuje i v cizině, konkrétně  v Austrálii, Německu, Švýcarsku. Sám o sobě říká, že není typ, který by se uměl prodat, nezúčastňuje se rautů, odmítá vystupovat v zábavných televizních pořadech, pro bulvár žije nezajímavý život a zažívá i proto období, kdy o práci nezavadí. Začal proto podnikat jako provozovatel tenisových kurtů, ale nedařilo se, dokonce pracoval jako řidič co odváží opilé řidiče (sos drink). Stěhoval nábytek. Poukazování na to, že v cizině neexistuje, aby herci zkoušeli představení měsíce zadarmo bez prostředků, mu profesní situaci u českých divadel neulehčilo.

Je podruhé ženatý, z prvního manželství má dva už dospělé syny a ze druhého manželství malou holčičku. Pro rodinu, jak říká, by udělal úplně všechno.

sator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.