Jana Birgusová

Jana Birgusová

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

15. března, 1984, Ostrava, Československo

Filmografie

Herec/čka

2016

Ohnivý kuře

Seriál - Komedie


2010

Cukrárna

Seriál - Rodinný


2009

Rozsvěcet se nevyplácí

Film - Krátkometrážní


2005

Ulice

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama

To nevymyslíš!

Seriál - Komedie, Povídkový

Životopis

Divadelní prkna ji přitahovala už odmalička. Zpočátku se sice věnovala baletu, ale postupem času ji čím dál více lákalo herectví. To nakonec také zvítězilo při volbě budoucího povolání. Jana se přihlásila na hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři, jenž letos úspěšně odabsolvovala.

Zkušenosti z velkého divadelního světa získala už během studií účinkováním v komparsu v Divadle na Vinohradech. V pátém a šestém ročníku konzervatoře hrála po boku svých spolužáků například v inscenacích Ťululum, Krvavá svatba, Piknik či Dvojník, které měl na repertoáru DIK (tj. divadlo konzervatoře). S představením Dvojník od Friedricha Dürrenmatta několikrát hostovali také ve Strašnickém divadle.

Dnes můžeme Janu Birgusovou vidět například v představení Cyrano v Divadle Aqualung, jehož scéna se nachází v Praze na divadelní lodi Tajemství (Divadlo bratří Formanů).

Její zatím největší rolí je však Lída v nekonečném seriálu Ulice. Další televizní zkušenosti nasbírala i během natáčení povídky z cyklu To nevymyslíš.

Vedle hraní se věnuje také dabingu, například Letopisy Narnie a Pilotova žena.

http://www.nova.cz/

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.