Magdaléna Bianka Ištoková

Magdaléna Bianka Ištoková

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

6. září, 1981, Olomouc, Československo

Filmografie

Herec/čka

2018

Pouť

Seriál - Komedie, Drama

Krejzovi

Seriál - Komedie


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2016

Ohnivý kuře

Seriál - Komedie

Polda

Seriál - Komedie, Krimi


2014

Neviditelní

Seriál - Dobrodružný, Komedie, Fantasy


2007

Ulice: Zlatá muška

Film - Komedie


2005

Ulice

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama


2004

Bolero

Film - Krimi, Drama

Hop nebo trop

Seriál - Dobrodružný, Komedie, Rodinný

Životopis

Tato hanácká rodačka se narodila v roce 1981 v Olomouci. Vždycky měla ráda hudbu, a tak již v 1. třídě ZŠ přešla do speciální třídy s rozšířenou výukou hudební výchovy. V mládí hrála na flétnu a na housle. Rozhodla se, že bude studovat Střední pedagogickou školu v Přerově. Věnovala se lidem, kteří trpěli autismem. Ještě také stíhala zpívat v kapele a brala i hodiny operního zpěvu.

Po maturitě se s kapelou rozešla. Lákal ji muzikál na Janáčkově akademii muzických umění v Brně. Jenže přišla na to, že na přijímačky bude potřebovat získat od někoho nějaké zkušenosti. A tak se rozhodla, že se přihlásí k herečce Moravského divadla v Olomouci Vlastě Hartlové. Dělala přijímačky na JAMU a na DAMU. Jenomže na první pokus se nedostala ani na jednu. Odjela do Prahy, kde začala studovat Vyšší odbornou hereckou školu. Byla tam pouze půl roku a opět šla dělat přijímačky na DAMU. Zadařilo se jí a byla přijata do hereckého ročníku Jaroslavy Adamové a Ladislava Mrkvičky. V roce 2007 školu úspěšně dokončila. Bianka se v mládí věnovala vrcholné sportovní gymnastice. Hodně se jí dařilo. Získala i pár zlatých a krajských a celostátních přeborech. Jenže bohužel ze zdravotních důvodů musela s gymnastikou přestat.

Našla si jiné koníčky. Byly to latinsko-americké tance, kanoistika a výtvarná výchova. Před kamerou byla k vidění ve snímku BOLERO, kde hrála postavu Žanetu. V dnešní době ji můžeme vidět v seriálu ULICE, kde ztvárnila roli Magdy Jandové. Dále také hraje v divadelních hrách. Např. Kolombínu ve hře Mesdames et Massierus a Debureau. Když ještě studovala tak byla k vidění na prknech DISKu jako Tatiana v Čechově Jubileu a Cecílie v Kaltesově Západním přístavu. Ve volných chvílích navštěvuje svou sestru, která má koňskou farmu.

Marian "duklak2" Hamrla

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.