Kristína Lukešová

Kristína Lukešová

Osobnostcsfd.cz

Herečka

6. června, 1981, Uherské Hradiště, Československo

54%
Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

Backstage: Švanda dudák

Film - Dokumentární, Hudební, Krátkometrážní


2017

Single Man

Seriál - Komedie, Krátkometrážní


2015

Případ pro exorcistu

Seriál - Krimi, Drama


2011

Micimutr

Film - Pohádka


2010

Dokonalý svět

Seriál - Drama

Němcová

Film - Muzikál, Drama


2008

Kriminálka Anděl

Seriál - Krimi, Drama


2003

Jedna ruka netleská

Film - Komedie


Hostka

1994

Snídaně

Seriál - Publicistický, Talk-show

Životopis

Narodila se 6.6.1981 v Uherském Hradišti matce Jiřině a otci Pavlovi Lukešovým. Jižní Morava v ní už od malička pěstovala blízkost k slovácké kultuře a umění. Již při základní škole začala navštěvovat Lidovou školu umění v Uherském Hradišti. Po absolvování základní školy začala se studiem na Státní konzervatoři v Praze. V druhém ročníku konzervatoře se začala věnovat dabingu.

První filmová příležitost se jí naskytla v maturitním ročníku,když si ji režisér David Ondříček vybral pro roli naivní dívky Andrei do komedie JEDNA RUKA NETLESKÁ, kde hrála po boku herců jako je Ivan Trojan či Jiří Macháček. Během absolutoria začala hostovat v Národním divadle ve hře J. A. Pitínského Naši furianti kde působí dodnes (role Kristýny,nyní Verunky). V divadle Minor hrála v nezávislém projektu Rok v Jistebníku (rež. M.Vlček). V dětské hudební komedii Strašidelný zámek (rež. D.Bartůňková) ztvárnila roli Hermínky. Od roku 2008 působí na scéně divadla TaFantastika, kde uplatnila své pěvecké schopnosti po boku Lucie Bílé v muzikálu Němcová (rež.J.Pokorný). Po jeho předčasném ukončení zůstala na jeho prknech a nyní zde hraje Alenku ve hře černého divadla, Alenka v říši divů.

V roce 2009 natočila seriál z produkce televize Nova DOKONALÝ SVĚT, který se odehrává v redakci módního časopisu (role Natálie). V témže roce dostala zajímavou roli v jedné z epizod seriálu KRIMINÁLKA ANDĚL, kde i přes svou drobnou postavu skvěle ztvárnila roli vražedkyně Markéty Vanklové.

V součastnosti se stále věnuje dabingu, vesměs animovaných pohádek (PETTSON A FIŠKUS, GARFIELD, FRANKLIN atd.). Kromě toho si zahrála i v několika reklamách.

Martin "Infantryman" Rozumek

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.