Omar Doom

Omar Doom

Osobnostcsfd.cz

Herec

29. června, 1976, Easton, Pennsylvania, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2019

Tenkrát v Hollywoodu

Film - Komedie, Drama


2018

Higher Power

Film - Sci-Fi, Thriller, Akční


2017

Maestro Mario

Film - Životopisný, Drama, Historický


2009

Hanebný pancharti

Film - Dobrodružný, Válečný, Drama


2007

Grindhouse: Auto zabiják

Film - Krimi, Thriller, Akční

Životopis

Narodil se 29. června 1976 v Eastonu jako Omar Makhdomi rodičům Doktoru Rashidu a Jawahiře Makhdomi. Má dvě sestry. Jeho rodiče ho i se sestrami posílali do různých kulturních kroužků. Chtěli, aby jednou jejich děti vystupovaly v divadle, nebo i ve filmech. Omar se začal zajímat o hudbu. Studoval na Easton High School a stal se členem skupiny Ordeal. Po dokončení studia se dostal na Parsons, The New School For Design, kde studoval malování. Když dokončil studium, vrátil se k hudbě. Se Stretchem Armstrongem (legendárním DJem a hudebním producentem) založil skupinu Doomington. Dnes spolu už bohužel nehrají.

V roce 1998, v Los Angeles, se díky přátelům seznámil s režisérem Quentinem Tarantinem. Od té doby jsou dobří přátelé. Tarantino pozval Omara do jeho domu na filmový maraton. Uspořádal pro něj narozeninovou oslavu, jež zahrnovala menší průzkum starých televizních pořadů a filmů.

Tarantino přesvědčil Omara, aby se začal zajímat o herectví, a aby si zvolil nějaké kratší umělecké jméno. Omar Makhdomi se tedy mění na Omara Dooma. Zatím se nezačal věnovat filmu, ale spíše zůstal u hudby a se svou sestrou Sairou se věnoval modelingu. Potom dal na Tarantina a začal studovat herectví. Později při interview po HANEBNÝCH PANCHARTECH popisoval jak ho Tarantino přesvědčoval o herectví: "Quentin mi řekl že budu dobrý herec. Docela mě do toho tlačil. Rozhodl jsem se že to zkusím. Dal jsem na něj a začal jsem studovat herectví."

V roce 2007 obsadil Tarantino Dooma do první role. Zkusil si menší roli přítele Vanessy Ferlito ve filmu AUTO ZABIJÁK, kde se moc neukázal. Ale o 2 roky později se dostal do větší role jednoho z panchratů v Tarantinově HANEBNÝCH PANCHARTECH a účinkoval také na Filmovém Festivalu v Cannes v květnu 2009.

Petr "Goldbeater" Zumr

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.