Lucy Gordon

Lucy Gordon

Osobnostcsfd.cz

Herečka

22. května, 1980, England, Velká Británie

20. května, 2009, Paříž, Île de France, Francie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2010

Serge Gainsbourg: Heroický život

Film - Hudební, Životopisný, Drama


2009

Cinéman

Film - Komedie, Romantický, Fantasy


2008

Last International Playboy, The

Film - Komedie, Drama, Romantický


2007

Spider-Man 3

Film - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Serial

Film - Mysteriózní, Thriller, Drama


2005

Erasmus 2

Film - Komedie, Drama, Romantický

Stella

Seriál - Komedie


2002

Čtyři pírka: Zkouška cti

Film - Dobrodružný, Válečný, Drama, Romantický


2001

Lásce na stopě

Film - Komedie, Romantický, Fantasy

Parfém

Film - Drama

Životopis

Byla britská herečka a modelka. V roce 1997 se stala tváří CoverGirl a první filmové role se dočkala v roce 2001 ve snímku PERFUME, následovaly štěky ve SPIDER-MAN 3, SERENDIPITY, či THE FOUR FEATHERS. Mezi nejznámější role Lucy Gordon patří ztvárnění krásné Jane Birkin v autobiografii SERGE GAINSBOURG z roku 2009. Bohužel se tato mladá modelka a herečka nedočkala premiéry, 20.5.2009 byla nalezena oběšena ve svém pařížském bytě, spáchala sebevraždu.

Narodila se Richardu a Susan Gordonovým v Oxfordu 22.5.1980. Navštěvovala střední školu Oxford High School, po úspěšném dokončení středoškolského vzdělání obstála v roce 1997 u výběrového pohovoru a pokračovala ve studiích na Oxfordu, zaměřila se na historii, biologii a francouzský jazyk. Během dětských let pobývala o letních prázdninách často ve Francii. Francouzštinu ovládala téměř jako rodnou angličtinu, což jí ostatně později svým způsobem pomohlo ve filmové branži. Ve čtvrtém ročníku na střední škole si ji všimli „modelingoví agenti“ a nedlouho po té podepsala smlouvu s londýnskou modelingovou agenturou, stala se poměrně úspěšnou fotomodelkou, objevila se na několika titulních stranách módních časopisů, např. Glamour a Elle.

Po takovém úspěchu ve světě modelingu byla jen otázka času, kdy přijde nabídka od filmu. Lucy Gordon debutovala ve snímku PERFUME (2001), dále se objevila například po boku Heatha Ledgera v THE FOUR FEATHERS nebo v roli Jennifer Dugan ve SPIDER-MAN 3. Nejvýznamnější roli dostala v roce 2009 v autobiografii SERGE GAINSBOURG, zde si zahrála postavu krásné Jane Birkin a vedla si více než dobře. Premiéra tohoto snímku proběhla na festivalu v Cannes, kterého se bohužel již Lucy Gordon nezúčastnila. 20.5., dva dny před svými 29. narozeninami, byla nalezena oběšena ve svém pařížském bytě. Režisér Joann Sfar s producenty Marcem du Pontavice a Didierem Lupferem prohlásili, že film je hodně dlužen její šlechetnosti, vlídnosti a ohromnému nadání.

20.5.2009 jí našel francouzský kameraman Jérôme Alméras oběšenou v jejím bytě v Paříži. Zanechala po sobě dva dopisy na rozloučenou, v jednom odkazovala svůj majetek a druhý byl určen rodičům. Dlouho se spekulovalo, co bylo důvodem sebevraždy, objevovaly se názory, že byla neštastně zamilovaná právě do Jérôme Almara nebo že byla hluboce zasažena sebevraždou svého blízkého kamaráda...důvod se neví. Její majetek byl dle závěti rozdělen mezi rodiče, Almara, přátele a sestru.

Martin "žvanimírek" W

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.