Lukáš Baborský

Lukáš Baborský

Osobnostcsfd.cz

Herec

1. ledna, 1987, Hradec Králové, Československo

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2008

Kriminálka Anděl

Seriál - Krimi, Drama


2003

Pupendo

Film - Komedie, Drama

Životopis

Lukáš chodil do 9. třídy na základní škole v Hradci Králové, když na internát přijeli pracovníci castingu ČT a hledali typy kluků. Za čtvrt roku se mu ozvali, aby přijel do Prahy. Panu Hřebejkovi se líbil a obsadil ho do filmu PUPENDO, do role němého chlapce Matěje Máry. Lukáš je od narození hluchý, takže v roli víceméně ztvárnil sám sebe. Natáčení bral jako velké zajímavé dobrodružství.

O možnosti dále filmovat říká: „Herectví mě sice lákalo, ale musel jsem být realistický a uvědomit si, že jako neslyšící bych neměl moc příležitostí, jak se uplatnit. Zvolil jsem si proto alternativu, kterou pro mě byla pedagogika. Učit někoho něco nového mi přišlo stejně naplňující jako herectví, i když přiznávám, že kdybych dostal ještě další šanci zahrát si ve filmu, strašně rád bych jí využil.“

Na natáčení vzpomíná rád, herci se kvůli němu naučili pár základních znaků a Bolek Polívka ho tahal do každé legrace, kterou vymyslel. Intenzivní natáčení si vyžádalo delší pobyt mimo školu a nutnost dohonit co zameškal. Lukáš má za sebou úspěšně studium na Střední pedagogické škole. Pracuje jako ošetřovatel v zoologické zahradě Chleby, která se nachází nedaleko Nymburka.

sator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.