Nico Santini

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2022

Indián

Film - Komedie


2021

Ubal a zmiz

Film - Komedie

The Battle of Burgledorf

Film - Dobrodružný, Komedie


2018

Po čem muži touží

Film - Komedie


2017

Čertoviny

Film - Pohádka


2013

Evil Feed

Film - Horor, Komedie, Akční

Životopis

Nico Santini je český herec dětských a teenagerovských rolí, klavírista, historicky potomek větve druhého manželství Jana Blažeje Santini-Aichela.

Jeho dětská filmová hvězdička se zrodila už v 9 letech za velkou louží. Nico Santini si svou prvotinu odbyl v USA v drobnějších rolích dětských seriálů o karate a bojových sportech a pak si zahrál i ve filmu Evil Feed. V Čechách si ho pro menší roli v půvabné pohádce s rošťáckým názvem Čertoviny, pojednávající o pekle, proradném, chamtivém sedlákovi a dobrém konci, vybral eminentní český režisér Zdeněk Troška. Jeho nezapomenutelný filmový odkaz bude nepochybně provázet celé generace diváků, a tak dostat se pod taktovku oceňovaného nestora je čest i pro zasloužilé herce. O to vzácnější to bylo pro začínajícího Nica. Jako mladý elév prý velmi pokorně plnil přání protřelého filmového režiséra a přes úporné horko, které panovalo po celé natáčení jednotlivých scén, na sobě nedal únavu znát.

Hned dalším počinem byla role v rozpustilé komedii Po čem muži touží režiséra Rudolfa Havlíka a produkční společnosti Fénix Film, kde mu byla partnerkou okouzlující herečka ze severní Makedonie, Sara Sandeva. Není bez zajímavosti, že ve scéně večírku časopisu Playboy si zahrálo hned 120 osob a část z nich byli skuteční členové redakce jmenovaného časopisu včetně jejího šéfredaktora.

Zajímavou roli už šestnáctiletý Nico, s odmlkou po účasti na filmu The Battle of Burgledorf, vytvořil v roce 2020 v české komediální bondovce Ubal a zmiz pod režijní taktovkou mladého režiséra a scenáristy Adama Hobzika a protřelého producenta Kamila Kožíška. Není nezajímavé, že pětiset koňové vozidlo Corvette cabrio, které používá jeden z hlavních aktérů Marek Lambora, zapůjčila do filmu bezplatně Nicova matka, zatímco jeho otec Filip Santini si zde zahrál drsného nácka, který vyprovokuje rvačku v motorkářském klubu. Při bitce si zlomil jedno žebro a utržil pár pěkných modřin. Zároveň, zamaskován za Marka Lamboru, odřídil všechny kaskadérské scény s corvettou.

Osobní život:
Nico Santini je synem českého spisovatele, absolventa právnické a lékařské fakulty, diplomata (H. Consulate of Kingdom of Cambodia) a filantropa Filipa Santini (*1967), píšícího pod několika pseudonymy (Vladimír Procházka, V. P. Wolker, Santipa…), autor knih „Cestovatelský lexikon aneb návod jak používat zeměkouli“, „Jak zbohatnout aneb co chudí nevědí“, „69 hoven českých“, „Přežila jsem peklo čili posnídal jsem chilli s kambodžskou princeznou“, „In Flagranti“, a mnoho dalších. Matka Pavlína (*1973), původní profesí chemik, věnuje se ale především fyzioterapii, kinesiotapingu a relaxačním masážím gravidních matek.

Nico studuje od r. 2015 osmileté gymnázium F. Křižíka v Plzni (Gymnázium Františka Křižíka) a je absolventem ZUŠ ve Starém Plzenci obor klavír a elektronické klávesové nástroje. Krom hraní na klavír je aktivním sportovcem, k jeho největším zájmům patří Jet Surf, Jet Ski a Downhill Montain Biking. Významnější sportovní úspěchy zaznamenal jako aktivní karatista, dosáhnul hnědého pásku, karate začínal ve známém oddíle TJ Škrňany (Karate TJ Skvrňany Plzeň. Se svým bratrem Petrem studoval i další bojová umění, často pod taktovkou trenéra Martina Kůse.

Bella "marvin1" Alba

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.