James Harries

James Harries

Osobnostcsfd.cz

Skladatel/ka, Zvukař/ka

Filmografie

Skladatel/ka

2022

Přání k narozeninám

Film - Komedie


2021

Přání Ježíškovi

Film - Komedie, Romantický


2011

Lidice

Film - Válečný, Drama, Historický


2009

2Bobule

Film - Komedie, Romantický


Zvukař/ka

2008

Bobule

Film - Komedie


Host/ka

2022

Slyším poprvý

Seriál - Dokumentární, Hudební

Životopis

James Harries je zpěvák a skladatel, který se narodil v roce 1974 v anglickém Manchesteru. Od roku 1990 žije v Praze, ale koncertuje po celém světě. Jeho hudební styl lze těžko zařadit, ale sám říká, že hraje něco mezi folkem, rockem a country.

Od roku 2002 natočil šest řadových alb, které jsou oceňované kritiky po celém světě. Jako první na světě natočil své album s názvem „Voice Memos: a collection of songs I recorded on my phone" na mobilní telefon a umístil na své webové stránky, kde si ho můžou lidé zdarma stáhnout v digitální podobě. Zajímavostí je, že titulní obrázek k albu, který sám nakreslil, existuje ve dvou provedeních: pro praváky a pro leváky. Jeho zatím poslední řadové album se jmenuje „Until the Sky Bends Down" a vyšlo v roce 2015.

Věnuje se též filmové hudební tvorbě. Natočil songy k filmům Snowboarďáci, Bobule, Rafťáci a Lidice. K filmu Lidice natočil i videoklip s názvem „15", což je věk hranice dospělosti, po jejímž překročení mohli být chlapci jako muži zastřeleni.

Zahrál si také i v hraném snímku režisérky Andrey Sedláčková s názvem Rytmus v patách (2009), kde hraje postavu Jamese Bulwera.

Jan "desiRable" Bobčík

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.