Zora Kostková

Zora Kostková

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický

Jednotka intenzivní lásky

Film - Komedie


2011

Policie Modrava

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2010

Ve státním zájmu

Film - Komedie


2007

Měsíc nad Buffalem

Film - Komedie


2005

Ordinace v růžové zahradě

Seriál - Rodinný, Drama


1999

Vraždy a něžnosti

Film - Komedie, Krimi


1997

S tvojí dcerou ne

Film - Komedie


1995

Život na zámku

Seriál - Rodinný, Drama

Životopis

Pokud se někdo narodí do divadelního rodu, jehož kořeny sahají až do 1. poloviny 19. století, má o své budoucnosti jasno. A tak se Zorka Kostková, dcera Jiřího Kostky, objevila poprvé na jevišti již ve svých čtyřech letech a od té chvíle ji omamný svět divadla už nepustil.

Po dokončení DAMU nastoupila do stálého angažmá Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni, ve kterém je dodnes. Za tu dobu zde ztvárnila více než 150 charakterně velice různorodých postav - od nevinných krásek, přes rázné osobité ženy až po stárnoucí, leč stále atraktivní dámy a roztomilé babičky. Díky televizním kamerám si můžeme připomenout alespoň některé z nich - dětinskou Libuši v Procházkově S TVOJÍ DCEROU NE, milenku obstarožního seladona Stellu ve VRAŽDÁCH A NĚTNOSTECH, nebo lehce senilní a nahluchlou babičku Ethel v MĚSÍCI NAD BUFFALEM.

Zorka Kostková se mihla i v několika televizních seriálech - v ŽIVOTĚ NA ZÁMKU, nebo v ORDINACI V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, kde si zahrála maminku své neteře, herečky Terezy Kostkové.

Kromě divadla se Zorka Kostková věnuje výuce na plzeňské konzervatoři, spolupracuje s dabingem, Českým rozhlasem i Západočeskou univerzitou a nedávno vydala knížku příběhů pro děti. Se svým bývalým manželem - hercem, dramatikem a režisérem Antonínem Procházkou - má syna Antonína, který se taktéž vydal na hereckou dráhu.

Luckameli

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.