Michal Čapka

Michal Čapka

Osobnostcsfd.cz

Herec

71%
Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2021

1. MISE

Seriál - Drama

Tři sestry

Film - Drama


2020

Stockholmský syndrom

Film - Krimi, Thriller, Drama

České tajemno

Seriál - Dokumentární

Smíření

Film - Drama, Historický

Vyrozumění

Film


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický

Specialisté

Seriál - Krimi, Thriller

Bratři Karamazovi

Film - Drama

Twofold

Film - Krátkometrážní, Drama


2016

Ostravak Ostravski

Film - Komedie

Já, Mattoni

Seriál - Životopisný, Drama, Historický

Lidská tragikomedie

Film - Komedie, Drama


2015

Vraždy v kruhu

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Ruská zavařenina

Film - Komedie


2014

Kdyby byly ryby

Film - Komedie, Pohádka

Rozsudek

Seriál - Dokumentární, Drama


2013

BikDýl

Seriál - Komedie


2010

Mamas & Papas

Film - Psychologický, Drama

Doktor pro zvláštní případy

Film - Komedie, Drama


2008

Kriminálka Anděl

Seriál - Krimi, Drama


2007

Bouge

Film - Horor, Krátkometrážní

Životopis

Pochází z divadelní rodiny, dědeček z Brodku u Přerova byl nadšený ochotník, divadlu se věnují také tatínek Jiří Čapka (Divadlo na Vinohradech, Praha), strýc Vladimír (Národní divadlo moravskoslezské, Ostrava), teta Marcela (Divadlo Petra Bezruče, Ostrava) a bratr Filip (mj. Divadlo Bez Zábradlí, Praha).

Michal Čapka vystudoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě (pedagog: Václav Klemens). Dva roky působil v Městském divadle v Karlových Varech, seznámil se zde s režisérem Sergejem Fedotovem a mezi role, které zde ztvárnil patří např. role Štěpána v Gogolově Ženitbě a hlavně role Kosti v Rackovi Antona Pavloviče Čechova. Z lázeňského města putoval mladý herec do ostravského Divadla loutek a odtud v roce 2002 přestoupil do hereckého souboru Komorsní scény Aréna, kde působí dosud. Mezi nejvýraznější inscenace, v nichž Michal Čapka v Ostravě zářil, patří např. role v Bulgakově Psím srdci, Shakespearově Snu noci svatojánském, dále představení Kafkovo brko, Čechovův Racek, Poručík z Innishmoru. Mezi nejaktuálnější patří účast na ojediněle "rázovitá" ostravské inscenaci Brenpartija, či hlavní role v Shakespearově Hamletovi.

Za roli psa v Bulgakovově Psím srdci získal Michal Čapka v roce 2003 Cenu Alfréda Radoka. V roce 2007 zase dostal Michal Čapka Cenu Thálie pro činoherce do 33 let za ztvárnění Trepleva v Čechovově Rackovi a za roli Padraica ve hře Poručíko z Inishmor.

Tato velmi výrazná herecká osobnost se věnuje také hře na kytaru a bicí, Michal Čapka si rád poslechne Toma Waitse, Boba Dylana, Franka Zappu, Rolling Stones, případně současnou taneční, elektronickou hudbu a drum’n‘bass. Ve volném čase se věnuje také fotografování.

Má dvě děti, měsíčně mívá mezi deseti a patnácti představeními. Je velký trémista, před představením bývá velmi nervózní. Nemá žádnou vysněnou roli, přínosnou je pro něj spolupráce s Ivanem Krejčím. Rád by se na jevišti setkal s Jackem Nicholsonem. Oblíbenými filmovými tvůrci herce jsou Quentin Tarantino, Oliver Stone, Pedró Almódovar, ze starších např. P. P. Pasolini.

fruitbueno

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.