Liya Kebede

Liya Kebede

Osobnostcsfd.cz

Herečka

3. ledna, 1978, Addis Abeba, Etiopie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2018

Nicky Larson: Agent amatér

Film - Komedie, Krimi, Akční


2014

Samba

Film - Komedie, Drama

Innocence

Film - Horor, Mysteriózní, Drama


2013

Nejvyšší nabídka

Film - Krimi, Mysteriózní, Drama, Romantický

In the Woods

Film - Mysteriózní


2012

Kapitál

Film - Drama

Po stopách Marsupilamiho

Film - Dobrodružný, Komedie


2011

Černé zlato

Film - Dobrodružný, Drama


2009

Květ pouště

Film - Životopisný, Drama


2006

Kauza CIA

Film - Thriller, Drama


2005

Obchodník se smrtí

Film - Krimi, Thriller, Drama


Hostka

2003

The Victoria's Secret Fashion Show

Seriál - Reality-TV


2002

The Victoria's Secret Fashion Show

Seriál - Reality-TV

Životopis

Liya Kebede, mezinárodní topmodelka, herečka a filantropka, hrající hlavní roli ve filmu KVĚT POUŠTĚ režisérky Sherry Hormann. Její dřívější filmy zahrnují OBCHODNÍKA SE SMRTÍ (2006) s Nicholasem Cagem a Bridget Moynahan (2006) a KAUZU CIA (2007) Roberta De Nira s Mattem Damonem a Angelinou Jolie v hlavních rolích.

Kebede, narozena a vychována v Addis Abbebě, se stala „covergirl“ mnoha proslulých módních časopisů jako Vogue (americká, italská, německá, japonská a španělská mutace), Elle, Harper’s Bazaar a Time - Style & Design zvláštní vydání. V roce 2003 se jako první žena černé pleti stala tváří kosmetiky Estée Lauder. Zřetelně si ji pamatujeme v kampaních Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Tommy Hilfiger, Emanuel Ungaro, Tiffany & Co., Lanvin, Givenchy, H&M a GAP. V únoru 2007 Kebede vytvořila tzv. lemlem (www.lemlem.com), jedinečnou řadu dětského a dámského ručně vyráběného oblečení. Všechny výrobky lemlem jsou ručně utkány v Etiopii se záměrem podpořit rozvoj etiopského průmyslu, inspirovat ekonomickou nezávislost a pomoci udržet umění tkaní. Kebede našla inspiraci pro tuto značku během návštěvy své rodné Etiopie. Při setkání s tisíci tradičními tkadlenami, které nemohly najít odbyt pro své výrobky, se Kebede rozhodla, že je potřeba udržet jejich umění. Značka lemlem (znamenající v amharštině „kvést“ nebo „vzkvétat“) zaručuje, že produkty jsou vyráběny z přírodní bavlny a vychází z tradičních postupů obohacených moderními detaily. Cílem značky je nabízet pestré dětské výrobky a přinášet prosperitu výrobcům.

Dalším zapojením Kebede do afrických záležitostí se stalo ustavení Nadace Liya Kebede (www.theliyakebedefoundation.org), jejímž posláním je snížit úmrtnost rodiček i novorozenců a zlepšovat zdraví a podmínky matek, dětí po celém světě s důrazem na Afriku. Zapojení Kebede do nadace je podpořeno její prací jako vyslankyně dobré vůle pro Světovou zdravotnickou organizaci při OSN. Kebede doufá, že informováním o těchto problémech přispěje k větší ochotě mezinárodních společností i místních vlád financovat péči o matky a jejich děti.

Zdroj: CinemArt

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.