Eliška Nezvalová

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Filmografie

Herečka

2022

Duch

Seriál - Komedie, Krimi, Mysteriózní, Fantasy


2021

1. MISE

Seriál - Drama


2019

Výjimečný stav

Film - Komedie, Drama


2018

Dabing Street

Seriál - Komedie


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2011

Policie Modrava

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2009

Proč bychom se netopili

Seriál - Komedie

O království z nudlí a štěstí bez konce

Film - Pohádka


2005

Ordinace v růžové zahradě

Seriál - Rodinný, Drama

Černá karta

Film - Krimi


2003

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

Seriál - Drama


1997

Zdivočelá země

Seriál - Dobrodružný, Drama, Historický

Životopis

Eliška Nezvalová se narodila 7. prosince 1979 v Havířově. Poté co nastoupila ke studiu na pražské Státní konzervatoři, začala se ihned věnovat nejen své dosavadní činnosti, kterou je dabing, ale také od roku 1998 hostovala v Divadle na Fidlovačce. Toto divadlo se stalo její domovskou scénou. Eliška Nezvalová se při studiích setkala s vynikajícímu pedagogy jako např. Jaroslavem Satoranským, nebo Janou Preissovou.

Hereckou kariéru odstartovala úspěšně v seriálu Hynka Bočana ZDIVOČELÁ ZEMĚ. Další její seriály bohužel již tak úspěšné nebyly. V roce 2003 to byl seriál NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA PO DVACETI LETECH. O dva roky později se znovu objevila v seriálu z nemocničního prostředí, ovšem v nejnižší kvalitě. Jednalo se o seriál ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ. Její poslední dva televizní počiny by se daly nazvat průměrnými, jak seriál PROČ BYCHOM SE NETOPILI z roku 2009, tak inscenační pohádka O KRÁLOVSTVÍ Z NUDLÍ A ŠTĚSTÍ BEZ KONCE, ze stejného roku.

Daleko úspěšnější byla a stále je v dabingu. Od roku 2002 se věnuje dabingu zahraničních filmů a v současné době, je její jméno stálicí jak u České televize, tak i v dabingu stanic HBO a Cinemax. Za zmínku postav, které nadabovala určitě stojí Julia Roberts ve filmu Hook, Marylin Monroe ve snímku Vše o Evě a nebo např. film Strach a hnus v Las Vegas, kde propůjčila hlas herečce Cameron Diaz.

Tom "mchnk" .

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.