Magda Wdowyczynová

Magda Wdowyczynová

Osobnostcsfd.cz

Scenárista/ka

Filmografie

Scenárista/ka

2022

O mě se neboj

Seriál - Komedie, Romantický


2016

Drazí sousedé

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama


2005

Ordinace v růžové zahradě

Seriál - Rodinný, Drama

Životopis

Narozena v roce 1981 v Písku, absolventka oboru Rozhlasová a televizní dramaturgie a scenáristika na Janáčkově akademii múzických umění v Brně (prom. 2007). V roce 2004 absolvovala jednosemestrální stáž na Queen Margaret University ve skotském Edinburghu, obor „Dramatic writing“.

Věnuje se tvorbě rozhlasových, televizních a filmových scénářů. Z rozhlasových her uvedených v Českém rozhlase je to např. Dědictví Erika Mollarda (2007), trilogie Gaelův sad (2008) či Břehule (2009). Autorka připravuje i publicistické a literární pořady pro ČRo, v letech 2017–2018 například některé díly z cyklu „Osudové ženy“ pro ČRo Dvojka (V. Kaprálová, O. Scheinpflugová, M. Jesenská a další).

Od roku 2010 pracuje jako TV scenáristka, píše Ordinaci v růžové zahradě II a pod pseudonymem Marie Menšíková seriál Modrý kód. Je mimo jiné autorkou filmového scénáře U Dobré naděje, za nějž získala speciální cenu Tibora Vichtu (2012) a který adaptovala na rozhlasovou hru „Sonáta o nádeji“, nastudovanou a odvysílanou Slovenským rozhlasem (2019).

Hannah22

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.