Dalibor Mráz

Dalibor Mráz

Osobnostcsfd.cz

Scenárista/ka, Producent/ka, Skladatel/ka, Zvukař/ka

Filmografie

Scenárista/ka

2024

Misty

Seriál


Producent/ka

2024

Misty

Seriál


Skladatel/ka

2023

Ze života vesnice u jaderné střelnice

Seriál - Komedie, Animovaný


2018

AeroPress Movie

Film - Dokumentární


2016

Ostravak Ostravski

Film - Komedie


2015

Ty Brďo!

Seriál - Rodinný, Animovaný

Valašsko, kruté jaro 1945

Film - Dokumentární


2013

Draci v hrnci

Seriál - Rodinný


2010

Javoříčko

Film - Dokumentární


2008

Kolik příběhů má den

Film - Dokumentární


Zvukař/ka

2025

V přestrojení za prince

Film - Pohádka


2023

Zlatovláska

Film - Pohádka


2022

Princezna zakletá v čase 2

Film - Komedie, Pohádka, Fantasy


2019

Barokní velmož

Film - Dokumentární, Životopisný, Drama, Historický


2012

Od Tiziana po Warhola

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


2011

Olomoucké baroko

Film - Dokumentární


2009

Kroměříž

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


Neznámy rok

Princ zakletý v čase

Film

Murien

Film


Host/ka

2015

Ty Brďo!

Seriál - Rodinný, Animovaný

Životopis

V roce 2007 nastoupil na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, kde v roce 2012 úspěšně absolvoval. V roce 2008 absolvoval kurzy u bubeníků jako Thomas Lang, Benny Greb, Stephan Emig nebo Oli Rubow. Jako šestnáctiletý složil hudbu pro celovečerní dokumentární film Kolik příběhů má den, odvysílaný v České televizi v roce 2008. V roce 2009 natočil spolu s Danielem Burou a Šimonem Bílým své první DVD Czech Virtual Drum Festival pro distribuci v České a Slovenské republice. Thomas Lang uvedl ve své recenzi: „Skvělá práce, gratuluji ke krásnému produktu. Vidím tu hodně tvrdé dřiny, obětavosti a nadšení k bicím. Skvělé!“

Na první velké bubenické akci vystoupil v roce 2011, a to na bubenickém festivale, kde si zahrál po boku jmen jako Klaudius Kryšpín nebo Zacky. Zde si ho všiml František Hoenig a nabídl mu firemní hráčství u firmy SONOR. V roce 2012 navázal bubenickou spolupráci s bubeníkem Mikem Terranou a natočili spolu bubenické duety pro Vic Firth. V roce 2013 natočil Dalibor Mráz spolu s firmou SONOR své druhé DVD Dalibor Mráz. V letech 2013–2015 složil hudbu k televizním pořadům České televize Draci v hrnci a Ty Brďo!, nebo k animovanému seriálu Staré pověsti české či Bílý Tesák.

Od roku 2016 začal s bubeníkem Václavem Zimou (Blue Effect) pořádat bubenické campy, na kterých spolu s ním účinkovali světoví velikáni hry na bicí nástroje jako Todd Sucherman, Gergo Borlai, Chris Coleman nebo Benny Greb. V roce 2016 složil také hudbu pro celovečerní film Ostravak Ostravski. V roce 2018 dostal pozvání od Jareda Falka do Kanadské platformy DRUMEO, na níž živě vystoupil a pokřtil své nové album „LEVEL 25“, které vydal v roce 2019 u světového labelu KOBALT. Na albu koncipovaném jako hudební audiokniha se podílelo přes 20 světových instrumentalistů z 11 zemí: mimo jiné Scott Kinsey, Anton Davidyants, Federico Malaman, Junior Braguinha. Album získalo v USA v březnu roku 2020 ocenění The Academia Music Awards za nejlepší Ambientní/Instrumentální album. Kladnou recenzi vydal i polský bubenický magazín Perkusista.

V roce 2019 vydal rovněž soundtrack pro dokument Aeropress movie. Napsal hudbu pro „Shakespearovské slavnosti“, „Pustit Žilou“, „Moove“, Dokumentární cyklus Ostravského planetária, „Dívky ze Sorok“ a mnoho dalších. Založil mezinárodní hudební těleso s názvem Dali Mraz Group. Účinkoval v USA, Kanadě, Francii, Německu, Polsku, Španělsku, Itálii, Srbsku, Chorvatsku, Rumunsku, Maďarsku a Slovensku. Hráli s ním například Fernando Saunders, Marius Pop, Federico Malaman, Martin Gudics, Mike Gotthard, Gabor Gyongyosi, Lawrence Lina, Mato Ivan, Gergo Borlai, Mike Terrana, Karel Holas, Jiří Zabystrzan a řada dalších.

Studiově spolupracoval s celou řadou umělců, jako jsou Suzane Vega, Alex Argento, Luca Mantovanelli, Scott Kinsey, Anton Davidyants, Valeriy Stepanov, Romain Labaye, Martin Miller, Gergely Kolta, Veronika Stalder, Junior Braguinha a řada dalších. V roce 2022 dokončil vysokoškolské vzdělání na Vysoké škole podnikání a práva. V roce 2022 začal vyučovat na Prague Film Institute.

ČSFD

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.