Teddy Geiger

Teddy Geiger

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka, Skladatel/ka

Filmografie

Herec/čka

2008

Rocker

Film - Hudební, Komedie


2006

Love Monkey - Hoch se zlatým uchem

Seriál - Hudební, Komedie, Drama


2005

Báječní lidé

Seriál - Rodinný, Drama


Skladatel/ka

2014

Seasick Sailor

Film - Krátkometrážní, Krimi, Drama


Host/ka

2003

Show Ellen DeGeneresové

Seriál - Talk-show


1993

Noční show Davida Lettermana

Seriál - Komedie, Talk-show

Životopis

Celým menom John Theodore Geiger II sa narodil v meste Rochester v štáte New York. Navštevoval jezuitskú školu McQuaid Jesuit High School a potom prestúpil do Pittsford Sutherland High School, kde roku 2006 zmaturoval. Prvú skladbu zložil keď mal 10 rokov. Vie hrať na gitare, basgitare, klavíri, kontrabase, bicích a trombóne.

V roku 2005 založil svoju prvú kapelu Faction. Toho roku tiež vyhrali súťaž kapiel, no po podpísaní zmluvy s Columbia Records sa kapela rozpadla. Začal svoju sólovú kariéru. Na televíznej obrazovke sa prvýkrát objavil v programe stanice VH1 Hľadanie rodiny. Neskôr po boku Hilary Duff, ktorá štartovala jeho turné Most Wanted 2005. Tento rok vydal aj svoj prvý singel. Ďalší vydal v roku 2006, no to už bol na svete jeho prvý sólový album Underage Thinking. Ten sa dostal na 8. pozíciu v americkom rebríčku. Na MusiqTone MusiqAwards získal cenu za najlepší album roka. V roku 2007 dostal ocenenie ako najlepší mladý umelec roka.

Geiger hral v malej úlohe kultovej série Monkey, ktorú pôvodne vysielali na CBS. Hral mladého nádejného hudobníka Wayna Jensena po boku Toma Cavanagha a Jasona Priestleyho. Jeho pieseň "For You I Will" bola uvádzaná ako titulná pieseň v neskorších epizódach. Jeho celovečerný debut prišiel 20. augusta 2008 vo filme The Rocker, kde hral po boku Emmy Stone, Christiny Applegate, Josha Gada a Rainna Wilsona.

Michal "melkornsvk" Švirloch

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.