Libor Fránek

Libor Fránek

Osobnostcsfd.cz

Scénograf/ka

18. listopadu, 1960

Filmografie

Scénograf/ka

2022

Jitřní záře

Seriál - Drama


2005

Strážce duší

Seriál - Krimi, Mysteriózní


2003

Kobova garáž

Film - Drama


1992

Lady Macbeth Mcenského újezdu

Film - Hudební, Drama, Romantický

Životopis

Po studiích architektury na VUT v Brně a ČVUT v Praze absolvoval na AVU obor architektura. Jako filmový scénograf začal koncem osmdesátých let spoluprací na filmech Nedosněné snyViktora Polesného, HoupačkaVěry Plívové-Šimkové či Dva lidi v ZOOMarie Poledňákové. Scénickými návrhy se podílel na projektu „Cinelabyrinth Ósaka 90“ Radúze Činčery a historickém seriálu Františka FilipaNáhrdelník.

Na výtvarném zpracování dramatické Šostakovičovy opery „Lady Macbeth Mcenského újezdu“, příběhu z ruského venkova, v roce 1991 spolupracoval s režisérem Petrem Weiglem. Pro svět reklamy vytvořil na tři stovky scénických návrhů ve spolupráci s produkcemi u nás i v zahraničí, například s režiséry Timem Burtonem (Timex), Wimem Wendersem (Cadillac), Tarsemem Singhem (GMC Envoy), Miroslavem Ondříčkem, Vilmosem Zsigmondem (Siemens), Ivanem Zachariášem (Pepe Jeans) a mnoha dalšími.

Výtvarně se také podílel na videoklipech Boba Sinclara, Erica Serry, japonské Utady či skupiny Kryštof (Lolita). Ve svých scénických návrzích akcentuje výtvarnou expresi daných prostředí.

Bellmondo

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.