Libor Matouš

Libor Matouš

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

25. ledna, 1995, Brno, Československo

Filmografie

Herec/čka

2023

Cesta do tmy

Film - Drama

Světáci

Film - Hudební, Komedie


2021

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Film - Komedie, Drama

1. MISE

Seriál - Drama

AktrŠéf Městský

Film - Komedie


2020

Slunečná

Seriál - Komedie, Rodinný, Romantický


2019

Dcera čarodějky: Hadí dar

Film - Dobrodružný, Rodinný, Fantasy


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2005

Ulice

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama

Životopis

Vystudoval gymnázium v Brně, kde se začal poprvé kulturně realizovat coby zpěvák a kytarista ve školní kapele. Poté jeho kroky směřovaly na Janáčkovu akademii múzických umění, kde studoval obor Muzikálové herectví. V rámci programu Erasmus navštívil VŠMU v Bratislavě, kde prožil jeden semestr jako student činoherního ročníku v ateliéru M. Vajdičky.

V roce 2018 ukončil své vysokoškolské studium a jakožto „herec na volné noze“ hostoval v Divadle na Vinohradech (Konec masopustu), DJKT (Josef a jeho úžasný pestrobarevná plášť), NdM (Děj se, co děj), Nová scéna v Bratislavě (Bídníci), a v neposlední řadě se stal součastí uskupení Pingls (LindoHop!) pod vedením doc. Martina Packa.

Od roku 2019 je členem hereckého souboru v Městském divadle Brno, kde je využíván predevším na Hudební scéně: Mamma Mia (Pepper), Grand Hotel (Bellman), Ráj (Petr) atp. Současně se objevuje od roku 2020 na obrazovkách TV Nova. Konkrétně v seriálu ULICE ztvárňuje postavu Denise.

Co se týče filmu, můžeme ho vidět v dánském filmu Shammers Daugther II, kde se zhostil role mladého Sezuana, či ve snímku Prvok, Šampón, Tečka a Karel v režii Patrika Hartla. Kromě divadelní a filmové práce se Libor Matouš věnuje skladbě písní a příležitostně vystupuje se svoji tvorbou na kulturních akcích.

Mimo kulturní aktivity se aktivně věnuje fotbalu, beachvolejbalu, střelbě a bojovým sportům.

ČSFD

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.