Petr Reif

Petr Reif

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

1. května, 1979, Brno, Československo

Filmografie

Herec/čka

2021

Proudy

Film - Krátkometrážní


2019

MOST!

Seriál - Komedie, Drama

Plodnost! Mír! A Bohatství!

Film - Komedie


2018

Toman

Film - Drama, Historický

Rédl

Seriál - Krimi, Thriller

Tátové na tahu

Seriál - Komedie, Drama


2016

Polda

Seriál - Komedie, Krimi


2015

Atentát

Seriál - Krimi, Drama

Žebřík do nebe - Touha po zítřku

Film - Drama, Historický

Barman není vrah

Film - Krimi


2014

Případy 1. oddělení

Seriál - Krimi

Clona

Seriál - Krimi, Thriller


2010

DVA (dos)

Film - Drama

Životopis

Herec, moderátor, hudebník a montér Petr Reif se narodil v Brně v roce 1979, a než se naplno oddal divadlu, prožil život jak na centrifuze.

Podle svých slov „byl ve skautském oddíle, asi v šestnácti letech začal působit ve Studiu Dům pod divadlem Husa na provázku a vedením Evy Tálské, dodělal střední školu, rok jazykovka, civilní služba rok a půl jako pečovatel v ústavu pro tělesně postižené děti Kociánka, rok u tatínka v práci, rok v USA jako au-pair a dva měsíce jako uklízeč-vysávač v multi- plexu v San Diegu, tři měsíce jako osvětlovač v divadle Radost v Brně“.

Na KALD DAMU ho vzali až na čtvrtý či pátý pokus. Od té doby ale stihl působit ve Studiu Ypsilon, v Divadle Minor, A Studiu Rubín, v Arše, Spitfire Company (u jejíhož zrodu stál) či ve Studiu Hrdinů. Určitě si ho vybavíte jako šéfa, který v seriálu Most! hned v první epizodě vyhodí Luďana z práce. Společně s Jakubem Folvarčným, Davidem Hlaváčem a Vaškem Jelínkem stál u zrodu kabaretního tělesa Střídmí Klusáci V Kulisách Višní, jež můžete vidět zítra ve strečovém stanu. Petra v něm už ovšem nezastihnete. V roce 2009 založil divadlo Bufet, jehož stěžejní scénou je Autobuf, pohyblivý kulturní prostor v autobuse. Tam ho naopak zastihnete hned dvakrát, dnes a zítra...

Inscenace, v níž se objevil v hlavní roli, je Stiller Maxe Frische, který měl premiéru ve Studiu Hrdinů letos v květnu. Projevil v něm cit pro civilní, střízlivý a věcný projev, což po jeho legendárním schizofrenickém sóle v představení Unhappy happy, vlajkovém autobusu Autobufu, může být až šokující zjištění. Na druhou stranu jen dokazuje hercovu mno- hotvárnost a důraz na hereckou autenticitu, jíž se ostatně zabý-val i ve své diplomové práci na DAMU.

Pokud stát byl Ludvík XIV. a ANO je Andrej Babiš, pak Autobuf je Petr Reif. A to i navzdory tomu, že se rád obklopuje výrazně excentrickými tvůrci, jakými jsou Jan Kačena nebo Petr Krusha.

Dominik Melichar

OpenAirProgram.cz

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.