Valérie Quennessen

Valérie Quennessen

Osobnostcsfd.cz

Herečka

3. prosince, 1957, Paříž, Île de France, Francie

19. března, 1989, Francie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1989

Haute tension - Eaux troubles

Film - Thriller


1988

Haute tension

Seriál - Thriller


1982

Barbar Conan

Film - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Letní milenci

Film - Komedie, Drama, Romantický

Making of 'Summer Lovers', The

Film - Dokumentární


1981

Jedni a druzí

Film - Hudební, Drama

Silas

Seriál - Dobrodružný, Rodinný, Drama

Les Uns et les autres

Seriál


1979

Martin et Léa

Film

Francouzské pohlednice

Film - Komedie, Drama


1978

Želva na zádech

Film - Komedie, Drama

Nuova colonia, La

Film


1977

Brigade des mineurs

Seriál


1976

Le Plein de super

Film - Komedie, Drama

Le Petit Marcel

Film - Drama

Životopis

Francouzská herečka Valérie Quennessen zazářila především díky svým příležitostem v Hollywoodu, kvůli rodině se ale kariéry vzdala, její život nakonec uzavřela tragická nehoda. Pocházela z Paříže a od dětství se věnovala sportovní gymnastice a akrobacii. V deseti letech obdržela jako dětská akrobatka cenu pařížského starosty, sportovní aktivity ale později opustila. V letech dospívání se přihlásila do hereckých kurzů, původně jen proto, aby se zbavila plachosti a studu, nakonec ale v divadle našla zalíbení a pokračovala ve studiu na Národní konzervatoři.

Před kamerou debutovala menší rolí ve filmu MALÝ MARCEL (Le petit Marcel, 1976), vzápětí dostala větší příležitost v komediální road-movie PLNÁ NÁDRŽ SUPERU (Le plein Super, 1976). Začala sbírat také zkušenosti na jevištích, původně to bylo v divadle Carré Thorigny vedeném slavnou herečku Sylvií Monfort, později působila v Comédie des Champs Elysées. Hrála v díle francouzských klasiků (Jean Racine) i modernějších autorů (Luigi Pirandello). Následovaly i další nabídky od filmu (MARTIN A LEA – Martin et Léa, 1979; JEDNI A DRUZÍ – Les uns et les autres, 1981), točila také pro televizi.

Do mezinárodního povědomí pronikla Valérie Quennessen díky americko-francouzskému filmu FRANCOUZSKÉ POHLEDNICE (French Postcards, 1979), kde hrála jednu z hlavních rolí. Během natáčení začala pilovat angličtinu a po dokončení konzervatoře odcestovala do Spojených států s touhou prosadit se v Hollywoodu. Podařilo se jí to a uspěla v konkurzu na roli princezny v akčním trháku BARBAR CONAN (Conan the Barbarian, 1982). Další úspěch zaznamenala s postavou archeoložky Liny v americkém filmu LETNÍ MILENCI (Summer Lovers, 1982). Produkce získala povolení v rámci natáčení pracovat v místech archeologických vykopávek a Valérie Quennessen přímo při práci před kamerou náhodou objevila několik kusů antické keramiky staré přes tři tisíce let.

Po filmu LETNÍ MILENCI se Valérie Quennessen vzdala další herecké dráhy a provdala se. Jejím manželem se stal kameraman, později i režisér dokumentů François Manceaux, měli spolu syna Antoina a dceru Elsu. Valérie Quennessen zemřela při autonehodě v Paříži 19. března 1989 ve věku 31 let. Pohřbena je na pařížském hřbitově Montparnasse v jeho židovské části.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.