Helena Lia Tachovska

Helena Lia Tachovska

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

5. srpna, 2001, Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko

Filmografie

Herec/čka

2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2015

Rybička

Film - Krátkometrážní, Rodinný


2010

Mamas & Papas

Film - Psychologický, Drama


2008

Divnovlásky

Film - Komedie, Drama, Romantický

Černá sanitka

Seriál - Komedie, Drama


2007

Hannibal - Zrození

Film - Horor, Krimi, Thriller, Drama


2005

Ulice

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama


2004

3 plus 1 s Miroslavem Donutilem

Seriál - Komedie


Host/ka

2015

Soudkyně Barbara

Seriál - Reality-TV, Drama


2013

Křižovatky života

Seriál - Dokumentární, Drama

Životopis

Helena Lia Tachovská začala fotit ve svých 2,5 letech do časopisů módu a ilustrační foto. V roce 2005 vyhrála konkurz na roli Mischy ve čtvrtém pokračování hororu o kanibalovi Lecterovi – Hannibal - Zrození. Ztvárnila několik epizodních rolí v televizi i filmu, např. Velmi křehké vztahy, Kočky a v seriálu Černá sanitka.

Na podzim 2008 dotočila spolu s Aňou Geislerovou, Pavlem Liškou, Jiřím Langmaierem a Luckou Šteflovou televizní film Divnovlásky pod režijním vedením Petra Slavíka. Dne 26. 9. 2009 za tento film obdržela spolu s Lucií Šteflovou na festivalu filmové a televizní komedie „Novoměstský hrnec smíchu“ cenu Zdeňka Podskalského za nejvýraznější výkon mladého tvůrce.

Další film, který se dokončil na konci roku 2009 a ve kterém hraje menší roli „Helenky“, dcery vynikající herečky Zuzany Bydžovské, byl Mamas & Papas. V letech 2011–2013 jí bylo možné vídat v seriálu Ulice, kde hrála Marcelu, spolužačku Emy Liškové.

Od roku 2011 se věnovala teorii divadelního herectví, nejprve v dramatickém kurzu divadla GONG, později byla členkou divadelního souboru RADAR. V roce 2013 se zúčastnila ojedinělého projektu televize Prima. Dokumentární formou zpracované reálné příběhy se pod názvem Křižovatky života zabývají sociální tématikou. Zde vytvořila v 6. epizodě dívku Michaelu.

V poslední době jí je možné vidět v drobnějších rolích u filmu i v televizi, např. jako svědkyni v projektu soudních případů na TV Barrandov – Soudkyně Barbara.

Vlaďka Dina "VladkaDina" Tachovská

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.