Radka Coufalová

Radka Coufalová

Osobnostcsfd.cz

Herečka

95%
Filmografie

Herečka

2021

Skleněný pokoj

Film - Drama


2010

Cesty domů

Seriál - Rodinný, Drama


2008

Tříkrálový koncert

Film - Hudební

Charleyova teta

Film - Komedie


2005

Ordinace v růžové zahradě

Seriál - Rodinný, Drama

Comeback

Film - Drama


2003

Muzikály na cestách

Film - Dokumentární, Hudební


2001

Četnické humoresky

Seriál - Komedie, Krimi


2000

Dřevěná Marika

Film - Pohádka


1999

Pan Princ trucuje

Film - Komedie, Krátkometrážní

O Jeníčkovi a Mařence

Film - Krátkometrážní


1998

Čerte, drž se svého kopyta!

Film - Pohádka


Hostka

2007

Ceny Thálie 2006

Seriál - Soutěžní


2005

Vínečko, ne voda

Seriál - Hudební

Životopis

Radka Coufalová se narodila 28. listopadu roku 1978. Svou hereckou kariéru započala již ve druhém ročníku na gymnáziu na Komorní scéně Arena v Ostravě. Díky jejímu nadprůměrnému hereckému talentu získala v pouhých devatenácti letech Cenu Alfréda Radoka za ženský herecký výkon.

Po absolvování gymnázia Radka z vůle rodičů šla na vysokou školu. Vybrala si JAMU, kde se zaměřila na muzikálový obor. Ve stejnou dobu také začala hostovat v muzikálech, jako byl například West Side Story, kde hrála roli Čáry a jednu z tanečnic, Graziellu. Díky svému vzdělání Radka ovládá němčinu, češtinu, slovenštinu i angličtinu, proto, když se v muzikálu propracovala až k roli Marie, hrála ve třech jazycích. Vystupuje i v Muzikálech z Broadwaye, ve kterých zpívá písně jako například On My Own nebo The Phantom of the Opera.

Radka převzala roli Heleny v Snech svatojánských nocí a blýskla se jako Vypravěčka v muzikálu A. Lloyd Webera Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť. Za tuto roli také získala Cenu Thálie 2006 v oboru opereta – muzikál. V tentýž rok jí navíc přidělili diváci MdB cenu Křídla za nejpopulárnější herečku roku 2006/2007.

Radka se však objevila i v televizním světě a mezi její snad nejvýraznější role patří role čarodějnice Běty v pohádce ČERTE, DRŽ SE SVÉHO KOPYTA! nebo role Báry v krátké pohádce O JENÍČKOVI A MAŘENCE.

Radka je vdaná a 13. ledna roku 2004 se jí narodil syn Matyáš. Navíc je mimo herectví nadána výtvarně, proto její díla většinou zveřejňují v časopise Dokořán.

Martin "StrYke" Mihula

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.