Agnese Nano

Agnese Nano

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

I limoni d'inverno

Film - Drama


2022

Astolfo

Film - Komedie


2021

La fuggitiva

Seriál - Drama


2020

L'alligatore

Seriál - Krimi

Il Regno

Film - Komedie


2018

The Catcher Was a Spy

Film - Válečný, Životopisný, Drama


2014

Madre, aiutami.

Seriál - Drama


2011

La Mauvaise Rencontre

Film - Komedie


2009

Aria

Film - Drama


2008

Návrat komisaře Rexe

Seriál - Krimi

Il commissario Manara

Seriál - Krimi

Vita nuda, La

Film - Krátkometrážní, Romantický

I liceali

Seriál - Komedie, Drama


2006

Lunga ombra, La

Film - Drama

Mio miglior nemico, Il

Film - Komedie


2004

Fino a farti male

Film - Drama


2002

Assassini dei giorni di festa

Film - Komedie


2001

Sarò il tuo giudice

Film - Krimi, Thriller

Fate come noi

Film


2000

Provincia segreta 2

Film - Krimi, Drama

Storia qualunque, Una

Film - Komedie


1998

Incantesimo

Seriál - Drama, Romantický


1996

Vůně z Provence

Seriál - Drama, Romantický

Donna

Seriál - Drama


1995

L'estate di Bobby Charlton

Film


1993

Il lungo silenzio

Film - Drama

E quando lei morì fu lutto nazionale

Film


1992

Edera

Seriál - Rodinný

Adelaide

Film

Ventre di Maria, Il

Film


1991

L'Impure

Film - Drama

Barocco

Film - Drama

Faccione

Film - Komedie


1990

Záchranka

Seriál - Akční

Imago mater

Film - Krátkometrážní


1988

Bio Ráj

Film - Komedie, Drama, Romantický

Domani accadrà

Film - Dobrodružný, Komedie


1984

Chobotnice

Seriál - Krimi, Drama

Životopis

5. Listopadu 1965 se v Římě v Laziu narodila herečka Agnese Nano. Filmovým debutem je pro ní dobrodružná komedie Daniela Luchettiho DOMANI ACCADRA (1988). Agnese ztvárnila dívku Allegru. Ještě ve stejném roce hraje jako Elena Mendola ve filmu NUOVO CINEMA PARADISO (BIO RÁJ) – 1988, ve kterém exceloval Philippe Noiret a film získal roku 1990 Oscara za nejlepší zahraniční film a o rok dříve byl oceněn Velkou cenou poroty na MFF v Cannes. Roku 1990 debutuje jako režisér Christian De Sica snímkem FACCIONE, který byl připraven pro Nadiu Rinaldi a Agnese dostala další významnou roli Luisy. V roce 1991 hrála v dramatu BAROCCO.

Když nechávají scénáristé zemřít komisaře Cattaniho, přichází v roce 1990 na televizní obrazovky pátá řada seriálu CHOBOTNICE a Agnese se stává součástí tohoto legendárního seriálu jako Gloria Linori. Další televizní seriál ve kterém se nám Agnese představila, byl rodinný seriál L´EDERA. Intriky, milostné vztahy, rodinné problémy. Hlavní hrdinka Edera (Agnese Nano) vyrůstala v klášteře a po odchodu se v dospělosti staví na vlastní nohy. Televizní herečka není asi přesné „zaškatulkování“ Agnese, ale režiséři televizní tvorby Agnese plně využívají zejména na přelomu tisíciletí. V tomto období hraje Agnese v podstatě jen ve snímcích vyrobených televizními tvůrci. Tak přichází například seriál OKOUZLENÍ (INCANTESIMO) a role Barbary Nardi v letech 1998-2000, dále seriál DONNA 1996, komedie UNA STORIA QUALUNQUE (2001) a další.

V roce 2004 natočil Alessandro Colizzi snímek FINO A FARTI MALE. Toto drama manželského páru Marca (Christopher Buchholz) a Martiny, líčí strasti milostného a manželského života. Problémy ztráty zaměstnání a nevěry. Role křehké Martiny byla svěřena Agnese Nano. Marc po návratu domů ze zahraničí zjistí, že jeho žena Martina přišla o zaměstnání. Mimo to, Martina udržuje homosexuální vztah s přítelkyní Larou (Karin Giegerich). Marc se rozhodne zjistit co se v jejich životě děje. Agnese vzpomíná na toto natáčení : „Karin líbala vášnivě, jako by to byla ta nejpřirozenější věc na světě. Já jsem zpočátku měla trochu strach a byla jsem odtažitá. Nakonec to dopadlo přirozeně a já jsem si natáčení užila“. Agnes však neskrývá obtíže: "Měli jsme velké obavy o milostné scény před natáčením. Ono je jednodušší předstírat sexuální scény ženy s mužem, než tyto“. Vše ale dobře dopadlo. V roce 2006 natočil Carlo Verdone komedii IL MIO MIGLIOR NEMICO (MŮJ NEJLEPŠÍ NEPŘÍTEL). Zde hraje Agnese Gigliolu Duranti, manželku hlavního hrdiny Achilla (Carlo Verdone).

Rok 2009 a film ARIA, příběh muže, narozeného ve špatném těle, je hereckou příležitostí Agnese pro roli Antonie, s kterou se popasovala na jedničku. Od roku 2008 do roku 2009 hrála také Dorianu Cook v televizním seriálu I LICEALI. V roce 2011 hrála Francescu ve filmu ALMENO TU NELL´ UNIVERSO. V roce 2011 se také mihla v seriálu NÁVRAT KOMISAŘE REXE.

Tato hezká křehká blondýnka se objevuje rovněž na divadelních prknech. Populární je její spolupráce s Marinou Malfatti v režii Emanuely Giordano ve hře VA´DOVE TI PORTA IL CUORE.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.