Olga Fedori

Olga Fedori

Osobnostcsfd.cz

Herečka

17. března, 1984, Ukrajina

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2010

Vlkodlak

Film - Horor, Thriller, Drama


2008

Mamka & taťka

Film - Horor, Thriller


2007

Skins

Seriál - Komedie, Drama

Maxwell

Film - Životopisný, Drama


2005

Elephant Shoes

Film - Romantický


2000

Doctors

Seriál - Drama


1997

Trial & Retribution

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama


1985

EastEnders

Seriál - Drama

Životopis

Olga Fedori (celým jménem Olga Victorovna Fedorishcheva) se narodila 17. března 1984 na Ukrajině. Ve studijních letech odcestovala do USA, když využila studentského výměnného pobytu Foreign Student Exchange. Žila v Chanute Kansas, kde navštěvovala Neosho County Community College. Odtud se vypracovala až na Harvardskou univerzitu, kde v roce 2004 promovala a téhož roku vyhrála hereckou cenu Caroline Isenberg Acting Award, čímž se ji otevřely dveře k herectví.

V roce 2006 se objevila v hlavní roli komediálního krátkometrážního filmu THE ADVENTURE OF EARTHBOY AND STARGIRL. O rok později se objevila jako epizodní postava v seriálech SKINS (postava Anka) a EASTENDERS (postava Anya Covalenco). 21. června 2008 byl představen na Edinburgh International Film Festival hororový snímek MUM AND DAD, kde ztvárnila hlavní roli mladé dívky Leny. V roce 2010 ji bylo možné vidět v hollywoodském filmu VLKODLAK, kde hrála dceru Malevy.

První větší úspěch ji zajistil téhož roku seriál z lékařského prostředí HOLBY CITY, ztvárnila zde roli Friedy Petrenko – zdravotní sestry později doktorky, za kterou byla v roce 2011 nominována National Television Awards v kategorii Best Newcomer.

Kromě herectví se věnuje tanci a zpěvu. Hovoří pěti jazyky – francouzsky, anglicky, rusky, italsky a německy.

iampatrik

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.