Vladimír Hrabal

Vladimír Hrabal

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2022

Totems

Seriál - Thriller, Drama

Nehoda

Film - Krátkometrážní


2020

Slunečná

Seriál - Komedie, Rodinný, Romantický


2018

Dubček

Film - Drama, Historický


2017

Specialisté

Seriál - Krimi, Thriller


2016

Ohnivý kuře

Seriál - Komedie


2014

Život a doba soudce A. K.

Seriál - Drama


2006

Testament

Film


2005

Ulice

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama


1997

Arrowsmith

Seriál - Drama, Romantický


1994

Medvědi nic nevědí

Seriál - Rodinný


1991

Štúrovci

Seriál - Drama, Historický


1989

Tobogan

Film - Krimi, Rodinný

Čertiská

Film - Komedie, Rodinný


1986

Safari

Seriál - Komedie, Rodinný


1985

Do zubů a do srdíčka

Film - Komedie


1981

Kopretiny pro zámeckou paní

Film - Komedie

Životopis

Roku 1980 absolvoval muzikálové a činoherní herectví na brněnské JAMU. Po angažmá v tehdejším Státním divadle Oldřicha Stibora v Olomouci (1980–1981), Divadle pracujících Gottwaldov (1982–1989) a Divadle Petra Bezruče Ostrava (1990–1994) se začal věnovat herecké práci ve svobodném povolání. Po roce 2011 se vrátil na olomoucké jeviště jako stálý host.

Jeho filmová práce se začala datovat v osmdesátých letech dvacátého století s Filmovým studiem Zlín. Později se rozšířila i na další českou a slovenskou spolupráci. V roce 2007 získal cenu Filmová (r)evoluce za herecký výkon v dvojroli Petra Hrubého a německého důstojníka Hanse Grebnera v poloprofesionálním filmu s mezinárodním hereckým obsazením Testament.

Ve spolupráci Rozhlasu a televízie Slovenska a České televize vzniklo v roce 2018 historické drama Dubček, kde v režii Laca Halamu ztvárnil postavu prezidenta ČSSR Ludvíka Svobodu. V roce 2021 se objevil ve francouzském seriálu Totems. V německé produkci si roku 2022 zahrál také roli v životopisném snímku Der Kaiser o fotbalistovi Franzi Beckenbauerovi.

Z televizní hrané tvorby patřila k jeho výraznějším momentům úloha v třídílné inscenaci Arrowsmith (ČT). Ze seriálových účastí nutno připomenout jeho dvě různé role v Ulici (Nova), úlohu klíčového svědka v epizodě Sestřička v Případech soudce A. K. ČT) a následně pak v dalších českých seriálech Ohnivé kuře, Krejzovi, Slunečná (TV Prima). V roce 2022 si zahrál také v jednom z dílů krimiseriálu Specialisté (Nova).

V někdejší Československé televizi uváděl pořad pro mládež „Kontakt“. Z televizních reklam zaujal nejvíce v hlavních úlohách na lednici Calex (rež.: Filip Renč), na Tatranky (rež.: Olavi Häkkinen) a Sazku (rež.: Irena Pavlásková).

V Českém rozhlase (stanice Praha) od roku 1997 několik let připravoval a moderoval pořad „Host do domu“. Pro Český rozhlas Olomouc pak zároveň moderoval kontaktní pořad „Větrník“. Spolupracoval i s ostravským rádiem ORION. Dále s Českým rozhlasem trvale spolupracoval rovněž v oblasti hrané tvorby s režiséry Michalem Burešem, Jaroslavem Kodešem a Vítem Venclem.

Michal "MichalStxt" STEIN

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.