Ivan Burljajev

Ivan Burljajev

Osobnostcsfd.cz

Herec, Skladatel

Filmografie

Herec

2015

Tajna Sněžnoj Korolevy

Film - Rodinný, Fantasy


1988

Koška, kotoraja guljala sama po sebe

Film - Drama, Animovaný


1986

Lermontov

Film - Drama


1985

Bambi

Film - Poetický, Rodinný


Skladatel

2023

Bože! Čuvstvuju približenije tvojo!

Film - Dokumentární


2019

Sedlák

Film - Komedie

Text

Film - Thriller, Drama

Hrdina

Film - Akční


2018

Volnaja gramota

Seriál - Romantický, Historický


2017

Saljut-7

Film - Drama, Akční, Historický

Priťaženije

Film - Sci-Fi, Drama


2016

Pjať minut tišiny

Seriál - Dobrodružný, Krimi


2015

Kateřina Veliká

Seriál - Drama, Historický

Tajna Sněžnoj Korolevy

Film - Rodinný, Fantasy

Prizrak

Film - Komedie, Rodinný


2014

TU-154. Moja legenda

Seriál - Dokumentární

Grigorij R.

Seriál - Drama, Historický


2013

Gorodskije špiony

Seriál - Krimi


2012

Match

Film - Sportovní, Válečný, Drama, Historický

Stěpnyje děti

Seriál - Drama


2010

Na igre 2: Novyj uroveň

Film - Akční


2009

Na igre

Film - Akční

Gogol. Bližajšij

Film - Drama, Historický


2008

Zpátky na frontě

Film - Dobrodružný, Drama, Romantický, Fantasy

Trudno byť Mačo

Film - Krimi, Drama


2006

Průsmyk smrti

Film - Válečný, Drama

Puškin: Posledňaja duel

Film - Drama, Historický


2002

Durnaja privyčka

Film - Krimi

Životopis

Co mají společného Michail Lermontov, jelínek Bambi a Ivan Burljajev? Věřte nebo ne, ale všichni tři mají stejnou maminku.

Ivan by asi vzhledem k rodinnému zázemí velmi překvapil, kdyby se rozhodl být třeba účetní nebo instalatér. Je ale velmi pravděpodobné, že nic takového nikdy nezvažoval. Jeho dědeček nebyl nikdo jiný než legendární herec a režisér Sergej Bondarčuk. Jeho matka je herečka a režisérka Natálie Bondarčuk, otec je herec a režisér Nikolaj Burljajev, babička je herečka Inna Makarová, strýc je herec a režisér Fjodor Bondarčuk, jeho teta byla herečka Jelena Bondarčuk a herečkou je i jeho sestra Marie. V monotónním výčtu můžeme pokračovat konstatováním, že hercem je i jeho bratranec Konstantin Krjukov (syn Jeleny Bondarčuk) a stejnou profesi má i druhá manželka jeho dědečka, Irina Skobtseva.

Ivan úspěšně debutoval jako herec ve filmu ve svých devíti letech v roli Bambiho ve stejnojmenném filmu. V umělecky pojaté pohádce o malém jelínkovi přesvědčil nejen o své dětské roztomilosti, ale i o hereckém talentu. Ve filmu se kromě Ivana objevila i velká část jeho rodiny. Stejně jako v Bambim se rodina sešla i ve filmu LERMONTOV, kde Ivan hrál Michaila Lermontova v dětském věku. Pokud by se udělovala cena za roztomilé dítě s příšerným účesem, Ivan by ji touto rolí bez pochyb získal. Dospělého básníka v tomto filmu hrál Ivanův otec, který byl zároveň režisérem snímku a spoluautorem scénáře. Básníkovu matku hrála Natálie Bondarčuk. Básníkovu babičku hrála jeho skutečná babička, Inna Makarová. Navzdory úspěšnému začátku herecké dráhy, nebo možná právě proto, se Ivan rozhodl věnovat jiné profesi než herectví nebo režii, i když ani herectví neopustil zcela. Zatímco svět filmu téměř ztratil herce, svět hudby získal skladatele.

V letech 1983-1995 studoval na Centrální speciální střední hudební škole při Moskevské konzervatoři P. I. Čajkovského studijní obor klavír. V letech 1995-2000 studoval na Moskevské konzervatoři obor klavír u profesora L. N. Naumova. Ivanův zájem o hudbu začal již v útlém věku, prakticky zároveň s počátkem jeho dětské herecké kariéry. V jedenácti letech napsal hudbu k představení Červená Karkulka a o dva roky později k pohádce Sněhová královna.

Kromě hudby k filmům své matky, z nejznámějších jmenujme filmy o A. S. Puškinovi JEDINÁ LÁSKA MÉHO SRDCE a PUŠKIN: POSLEDNÍ DUEL, je autorem hudby například k populárnímu filmu ZPÁTKY NA FRONTĚ, nebo PRŮSMYK SMRTI. Ivan je autorem ústředního hudebního motivu k filmu svého strýce 9. ROTA. Tato rodinná spolupráce se neukázala jako příliš šťastný nápad. Skandál provázený soudními spory a obviněními v otázce kopírování a autorských práv vedl k rozkolu mezi větvemi Bondarčukovského klanu. Naštěstí tento problém nijak nepoškodil Ivanovu kariéru a je nadále vyhledávaným autorem filmové i scénické hudby.

Ivan je ženatý a má dvě děti – dceru Anastázii a syna Nikitu.

Eva "Jezinka.Jezinka" Nováková

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.