Zdeněk Beran

Zdeněk Beran

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka, Producent/ka, Skladatel/ka

Filmografie

Herec/čka

2016

In Love We Trust

Film - Dokumentární


Producent/ka

2016

In Love We Trust

Film - Dokumentární

The Parliament of Souls

Film - Dokumentární, Hudební, Krátkometrážní


Skladatel/ka

2016

The Parliament of Souls

Film - Dokumentární, Hudební, Krátkometrážní

In Love We Trust

Film - Dokumentární


2015

Zlatý ruce

Film - Hudební, Komedie, Krátkometrážní


2014

TGM: Talkshow Geni a Míši

Seriál - Komedie, Talk-show


2011

Čapkovy kapsy

Seriál - Komedie, Krimi, Povídkový

Ponurá neděle

Film - Krátkometrážní, Mysteriózní, Drama


2010

Sousoší

Film - Hudební, Krátkometrážní, Romantický

Legenda o sudu

Film - Experimentální, Krátkometrážní, Mysteriózní, Historický


2008

Kouzelný most

Film - Komedie, Krátkometrážní, Romantický


Host/ka

2014

TGM: Talkshow Geni a Míši

Seriál - Komedie, Talk-show

Životopis

Hudební skladatel filmové, klasické, reklamní i populární hudby - hudební producent a multi-instrumentalista.

Studium hudby zahájil na konzervatoři v Českých Budějovicích ve třídě prof. Jaromíra Čížka - lesní roh a prof. Milana Kolmana - kontrabas (1993-1998), poté zakončil studia lesního rohu absolutoriem na Pražské konzervatoři ve třídě Prof. Aloise Čočka (1998-2000) a pokračoval studiem klasické kompozice ve třídě prof. Eduarda Douši a prof. Bohuslava Řehoře (2001-2005). Během studia často hostoval jako hornista v různých uměleckých souborech a divadlech – např. v Jihočeské komorní filharmonii, v Jihočeském divadle, ve Státní opeře Praha, ve Virtuosi di Praga, v Českém hornovém kvartetu, v Divadle F. X. Šaldy v Liberci. V roce 2002 se stal členem Fanfárového orchestru Hudby Hradní stráže na Pražském Hradě jako hráč na lesní roh, kde působil do roku 2013 a pro kterou zkomponoval několik slavnostních fanfár.

Autorsky a producentsky se podílel na tvorbě mnoha hudebních CD, videoklipů, hudbě k divadelním představením a reklamním spotům: GLANC, Zdeněk Podhůrský & Underhill, String Ladies, Nejkrásnější lidové písně od Beránka, Nejkrásnější vánoční koledy od Beránka, Fun Luvin´ Idiots, Silverback, Nobles, Kateřina Klausová, Mariana Prachařová, Drex feat. Michael Ví (J.A.R.) - Nemyslíš, zaplatíš, Sázava KLAN - Nad Sázavou (Bára Basiková, Kamil Střihavka, Support Lesbiens, Elis, Michal Malátný, Lukáš Pavlásek, Sto zvířat, Tomáš Hájíček, Bořek Slezáček, Tomáš Fröde, Gabriela Urbánková, Genny Ciatti a další), Glanc & Tonya Graves - We Are Strong Together / UNICEF ("Školy v Africe"), František Segrado - Vláda dušiček zhudebněná a zfilmovaná balada Michala Horáčka věnovaná Václavu Havlovi), Čtyřlístek v pohádce (Divadlo D5), Krysáci a ztracený Ludvík (Divadlo D5), Cesta kolem světa (divadelní soubor Formela), 48hfp - Zlatý ruce (cena za "Žánrově nejlépe zpracovaný film", Popojedem 2015), Hypoúvěr Modré pyramidy – KB, Česká spořitelna (Jack Stack), Lyoness, Hyundai, Microsoft, BetaBronz, InTime Logistic, Anglo-American University Prague, St. James Hospital (Franciscan St. Anthony Health / Chicago), Slevomat, Otrivin, Arthrostop Rapid, Voltaren ActiGo Extra, Pangao, West Suburban Bank (Illinois), ..

Od roku 2008 začal aktivně spolupracovat na tvorbě filmové hudby s mladými talentovanými režiséry Janem Chramostou (Popojedem / Soft Pillow Productions) a Mikolášem Orlickým (oba absolventy FAMO Písek). Spolupracoval na projektech v režii Matthieu Jorrota, Zdeňka Podhůrského, Andyho Fehu, Janka Cingroše, Adriana Kukala, Micaha Jayne, Nenada Crniče, Libora Jeníka, Ondřeje Sokola, Vladimíra Van Maule a dalších.

ČSFD.cz

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.