Daniel Barták

Daniel Barták

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka, Režisér/ka, Skladatel/ka

29. listopadu, 1980, Praha, Československo

Filmografie

Herec/čka

2014

Případy 1. oddělení

Seriál - Krimi


1998

Ohrada snů

Film - Psychologický, Drama


Režisér/ka

2006

Dáda Disco Hitparáda

Film - Dokumentární, Hudební, Rodinný


Skladatel/ka

2023

Bubeník a princezna

Film - Komedie, Pohádka, Rodinný, Animovaný


2018

Kouzelník Žito

Film - Komedie, Pohádka


2013

Sanitka 2

Seriál - Drama

Sebemilenec

Film - Psychologický, Drama


2009

Vetřelci a lovci

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2006

Testament

Film


Host/ka

2015

Neuvěřitelný týden

Seriál - Publicistický


2007

Hvězdy u piana

Seriál - Hudební, Soutěžní


2001

Dobroty

Seriál - Komedie


2000

Benefice

Seriál

Životopis

V roce 1996 úspěšně složil přijímací zkoušky na Pražskou Konzervatoř - hudebně dramatický obor - herectví. Později ztvárnil roli zpívajícího mladého Hercula v české verzi tohoto amerického animovaného velkofilmu Walta Disneye.

Spolupracoval s ČT, kde natočil televizní inscenaci OHRADA SNŮ. Na podzim roku 1998 působil v Hudebním Divadle Karlín v muzikálových představeních, kde hrál na piano s orchestrem Karla Vlacha. V červnu 1999 odlétá na rok do USA na střední uměleckou školu v Kalifornii, do hlavního města Sacramenta. Od září roku 2001 hrál v pražském divadle Spirála muzikál ROMEO&JULIE, hlavní roli Romea a Prince v muzikálu Popelka, který se uváděl v divadle GoJa Music Hall, taktéž na pražském Výstavišti.

Během roku 2001 až 2003 vznikl muzikál Romeo & Juliet a muzikál Christmas Carol na muzikálové scéně v hlavním městě Seoulu, který pro tamější SPAC Company celý zaranžoval. Muzikál dostal mnoho hlavních ocenění, včetně ocenění za nejlepší muzikál roku.

2003 – 2005 aranžuje, skládá a produkuje hudbu zde v Praze pro zpěváky i kapely, jako jsou například Support Lesbiens, Tomáš Savka, Šárka Vaňková, Jakub Smolík, ale i pro mnoho dalších interpretů. Také v tomto období působil v muzikálu Les Misérables a připravil aranžmá pro seriál ČT NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA PO DVACETI LETECH. V roce 2007 působil na TV Prima v pořadu HVĚZDY U PIÁNA, jako moderátor a pianista společně Petrem Vondráčkem a Helenou Vondráčkovou.

Mimo jiných projektů se také podílel na hudební spolupráci 3. série úspěšného TV seriálu ČT ZDIVOČELÁ ZEMĚ. V roce 2009 zakládá svojí hudební kapelu s názvem Musicdan a začíná působit jako muzikálový herec a zpěvák v divadle Broadway v muzikálových představeních. Vytvořil hudební zpracování a aranžmá muzikálu Baron Prášil, ve kterém také účinkoval v pražském divadle Hybernia.

V roce 2011 produkoval a aranžoval hudbu do muzikálu v Jihokorejském Seoulu: The Kingdom of The Winds a také jako autor muziky začíná spolupracovat s režisérem Filipem Renčem na dvou dílech kriminální série VETŘELCI A LOVCI. V tomto roce se i mimo jiné také podílí opět na hudební spolupráci závěrečné 4. série seriálu ČT ZDIVOČELÁ ZEMĚ. V roce 2012 vytvořil hudbu do nového pokračování seriálu České televize: SANITKA 2.

Zdroj: Daniel Barták

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.