Slavo Solovic

Osobnostcsfd.cz

Herec, Skladatel

Filmografie

Herec

2019

Bolo nás jedenásť

Film - Dokumentární, Hudební


Skladatel

2022

Vitaj doma, brate!

Film - Komedie

Milosť

Film - Krátkometrážní, Animovaný


2021

Známí neznámí

Film - Komedie, Drama


2020

Slovania

Seriál - Dobrodružný, Fantasy, Historický


2018

Oteckovia

Seriál - Rodinný

Ministři

Seriál - Komedie


2017

Čára

Film - Krimi, Thriller, Drama

1890

Seriál - Krimi, Historický


2014

Slovensko 2.0

Film - Povídkový, Drama, Animovaný

Pravidlá hry

Film - Krátkometrážní, Animovaný


2009

Jak jsem přežil

Seriál - Drama


2008

Kriminálka Anděl

Seriál - Krimi, Drama

Mesto tieňov

Seriál - Krimi


2005

Ticho

Film - Drama


2004

Zůstane to mezi námi

Film - Drama, Romantický

Životopis

Slavo Solovic je hudební skladatel, producent, režisér a aranžér. Roku 1994 ukončil studium hry na housle na Konzervatoři v Žilině.

Působil ve skupině Michala Kaščáka Neuropa, pro kterou vytvořil elektroniku na plátně Neuropa, 2000. S Kaščákem později spolupracoval na hudbě k filmu Miro Šindelky Zostane to medzi nami.

Jako producent spolupracoval s mnohými slovenskými a českými hudebníky (Richard Müller, Kryštof, Zdenka Predná, Iva Frühlingová atd.). Pravidelně spolupracuje se slovenskými i českými divadelnímu scénami (např. Slovenské národné divadlo, Astorka, Hadivadlo Brno, Národní divadlo Brno, Divadlo A. Bagara v Nitře, divadlo Aréna, Štúdio L+S, Slovenské komorné divadlo atd).

Je autorem hudby k filmům Ondreja Rudavského, k seriálům Mesto tieňovAko som prežilKriminálka Anděl, 1890 a filmům TichoPôvod sveta atd. Dále zkomponoval hudbu pro úspěšný slovenský film Čiara. Podílel se i na hudební režii slovenské verze filmů z dílny Disney a Pixar.

Od roku 2000 vytvořil společně s Viliamem Klimáčkem pět oper – „Cirostratus“, „Hippocampus“, „Aaron Black“, „Alica v pekle“ a „Haydn večeria s Mozartom“.

V posledních letech spolupracoval se skupinou Korben Dallas na orchestrálních verzích jejich písní a se skupinou Longital na jejich programu Longital Suita. Má na kontě i projekt se souborem Sendreiovci a žilinským Štátnym komorným orchestrom s názvem Sendreiovci La Orchestroha, který měl svou premiéru na festivale Pohoda. Toto atraktivní spojení si získalo pozornost i slavného Hansa Zimmera.

Honza "HonzaBez" Bezděkovský

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.