Joan Peers

Joan Peers

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1931

Frigo, svůdce žen

Film - Komedie

Over the Hill

Film - Drama

Tip-Off, The

Film - Komedie, Krimi


1930

Paramount Revue

Film - Muzikál

Anybody's War

Film - Komedie

Kohn a Roubíček, šťastný tchánové

Film - Komedie, Sportovní, Drama

Tol'able David

Film - Drama

Rain or Shine

Film - Hudební, Komedie, Drama


1929

Applause

Film - Muzikál, Drama


1923

Zpěvačka z ulice

Film - Romantický

Životopis

Dnes již takřka zapomenutá americká hvězdička Joan Peers se narodila 19. srpna roku 1909 v Chicagu. Byla dcerou herce Franka Peerse a tato skutečnost zřejmě rozhodla o umělecké kariéře mladičké dívenky, kterou – s ohledem na fakt, že poprvé na před filmovou kamerou stanula ve svých 14 letech – můžeme zařadit do kategorie amerických dětských filmových hvězd.

Talentovaná Joan od dětství výborně tančila a vystupovala s Chicagským orchestrem. V roce 1917, kdy jí bylo osm let, se účastnila svého prvního turné, kdy vystupovala ve hře: „The Masquerader“. O jejím dětství však bohužel nejsou žádné bližší informace, vyjma faktu, že od roku 1923 se Joan Peer s objevovala před filmovou kamerou. Její debut – bohužel v bezejmenné roli – se uskutečnil v romantickém komediálním snímku ROSITA. Od té doby natočila ještě devět dalších filmů, takže na jejím kontě se čítá rovná desítka rolí, kdy se během tohoto desetiletí přehrála z mladičkých děvčátek do postav mladých slečen. Namátkou jmenujme např. drama AROUND THE CORNER z roku 1930 a dále dále pak další drama, natočené o rok později – OVER THE HILL. Tento snímek byl bohužel její poslední prací před kamerou.

Jen skrovné informace máme o životě a práci Joan Peers. V podstatě se jedná jen o drobné střípky, které vyjma její filmografie zahrnují ještě informaci, že v r. 1929 se objevila na Broadwayi v divadelní hře „Marry the Man“. V roce 1931 poté, co natočila svůj poslední film, se Joan definitivně odmlčela. O jejím dalším životě není žádných dostupných zpráv, nevíme, zda si založila rodinu, jaké profesi se případně věnovala apod. Veřejnost zná pouze datum jejího skonu. Bývalá herečka Joan Peers zemřela v San Franciscu v Kalifornii dne 11. července roku 1975.

Sheldon "slatkac" Cooper

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.