Tereza Vítů

Tereza Vítů

Osobnostcsfd.cz

Herečka

27. prosince, 1992

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2024

Metoda Markovič: Hojer

Seriál - Krimi


2020

Po hlavě

Seriál - Komedie


2018

Šichta

Film - Komedie, Krátkometrážní, Drama


2017

Specialisté

Seriál - Krimi, Thriller

Ďábel čeká na smrt

Film - Komedie, Krátkometrážní


2016

Kreutzerova sonáta

Film - Drama


2015

Labyrint

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Furiant

Film - Krátkometrážní, Životopisný, Drama, Historický


2014

Hany

Film - Komedie, Psychologický, Drama


2013

Bez doteku

Film - Thriller, Drama

Pérák

Film - Krátkometrážní, Psychologický, Thriller


2005

Ordinace v růžové zahradě

Seriál - Rodinný, Drama

Ulice

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama

Životopis

Tereza Vítů je mladá herečka stojící na počátku své kariéry, která se narodila 27. prosince 1992 v Praze - Krči. Má dvě sestry a bratra.

Prvotní vliv na její pozdější herecké zaměření se zrodil již od raného dětství, kdy ji a její sourozence matka často brávala do divadla. Aktivně si Tereza Vítů začala oťukávat herectví v sedmi letech - tehdy začala se starší sestrou chodit do dramatického kroužku. Později se přihlásila na Pražskou konzervatoř, jejíž 6. ročník nyní navštěvuje. Zde získala i první divadelní zkušenosti v Divadle Na Rejdišti, které je součástí konzervatoře (např. inscenace Ivanov, Žádná-celá-nekonečno). Od podzimu 2013 působí v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, kde také nyní bydlí (sídliště Vltava). V současnosti hraje znásilněnou dívku Kláru v groteskním thrilleru Blackout.

Televizní diváci mohou znát Terezu Vítů ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde hraje problematickou dceru Andrey Černé. Divákům filmovým se poprvé uvedla v syrovém debutu Matěje Chlupáčka BEZ DOTEKU (2013) rolí Jolany, dívky, která se stala objektem sexuální touhy nevlastního otce, a kterou osud zahnal až do nevěstince. Jednalo se roli náročnou, protože v sobě obsahuje řadu nahých scén, ale Tereza Vítů obstála i herecky, navíc se stala osobou více než povolanou k napsání diplomové práce na téma Herec a nahota. Brzy se také objeví ve filmové generační výpovědi HANY (2014).

Tereza není úzce zaměřena na herectví - baví ji recitace poezie, jazzový zpěv, tanec, tři roky hrála na klavír a také ovládá základy hraní na kytaru. Jejím filmovým snem je role v historickém filmu.

Petr "peetriss" Michalik

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.