Jim Knobeloch

Jim Knobeloch

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2023

Foe

Film - Sci-Fi, Thriller, Drama


2014

Predestination

Film - Mysteriózní, Sci-Fi, Thriller, Drama


2012

Iron Sky

Film - Komedie, Sci-Fi, Akční

The 25th Reich

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Fantasy, Akční

Australia on Trial

Seriál - Drama


2011

Spratci

Seriál - Komedie


2009

Proroctví

Film - Katastrofický, Mysteriózní, Sci-Fi, Thriller, Drama, Akční


2005

King Kong

Film - Dobrodružný, Drama, Romantický, Akční


2001

The Saddle Club

Seriál - Rodinný

Ponderosa

Seriál - Rodinný, Western, Drama


1999

Doktorka Quinnová

Film - Western, Drama


1998

V.I.P.

Seriál - Komedie, Krimi, Akční


1997

California

Seriál - Drama


1993

Doktorka Quinnová

Seriál - Rodinný, Western, Drama


1991

Tagget

Film - Krimi, Thriller


1990

The Trials of Rosie O'Neill

Seriál - Drama


1980

Nebeská brána

Film - Western, Drama, Historický


Neznámy rok

Ricky Stanicky

Film

Životopis

Americký herec, narozený 18.3.1950, vyrůstal na rodinné farmě ve městě Belleville ve státě Illinois. Úspěšně absolvoval Southern Illinois University, kde získal tituly bakalář divadelního a výtvarného umění. A protože se chtěl věnovat i nadále herectví, přesněji řečeno učit jej, nastoupil jako asistent na Státní univerzitu v Ohiu, kde zároveň pokračoval v magisterském studiu. Zde pak vystupoval v letním divadle a také napomáhal založit nové Ohio Repertory Theatre. A právě tyto praktické zkušenosti Jima dovedly k závěru, že se přeci jen pokusí o hereckou a nikoliv profesorskou kariéru. Přestěhoval se proto po završení magisterských studií do New Yorku a čekal na svou příležitost.

Než se však z mladého a ambiciózního muže stal žádaný umělec, musel si protrpět mnohá příkoří. Objevil se například ve snímku Michaela Cimina NEBESKÁ BRÁNA, jednom z největších kasovních propadáku všech dob. Přijímal také role mimo Broadway ("The Count of Monte Cristo"). Na konci 70. let se zúčastnil projektu Albee Directs Albee. Jednalo se o mezinárodní turné zástupců jednotlivých univerzitních a uměleckých center po USA, Jižní Koreje a Japonsku, během níž bylo předváděno osm jednoaktovek z pera scénáristy a zároveň i režiséra Edwarda Albeeho. Stal se také zakládajícím členem Mirror Repertory Company, kde se později objevil v mnoha inscenacích (ParadiseLost, Joan of Lorraine…).

Po sedmi letech se o mnoho zkušenější muž přestěhoval do Los Angeles, kde jej zlákala světla televizních obrazovek. Proto se, kromě členství ve společnostech jako Theatre West, Actor's Alley nebo Powerhouse Theatre Repertory Company, začal naplno věnovat kamerám. Orientoval se především na seriály a hned první roli získal ve dvou sezónách TRIALS OF ROSIE O'NEILL oceněném mimojiné zlatým glóbem za rok 1990. Následoval americký snímek TAGGED. Několik měsíců na to však přišla nabídka, která dosud neproslavené tváři změnila život. Od roku 1993 byl totiž Jim pravidelně obsazován coby starosta Jake Slicker v nesmrtelné série Dr.Quinnová. Natáčení trvalo s malými přestávkami téměř sedm let a během této doby se Jim zapojil ještě při tvorbě seriálu Kalifornia na podobné motivy a se stejnými kolegy jako u již zmíněné medicínské ságy a pak ještě hostoval ve V.I.P. s hlavní představitelkou Pamelou Andersenovou jakožto svéráznou bodyguardkou. Později získal menší roli v remaku KING KONGA, dále také v PROROCTVÍ Nicolase Cage, v britském komediálním seriálu Zmetci, v australské fantasy 25th REICH a letos jsme jej mohli zahlédnout jako jednoho z nacistických velitelů v rafinované sci-fi Tima Vuorensoly IRON SKY.

Ten fakt, že westernovsky laděné příběhy Colorada Springs byly pro Jima nejzásadnější dokazuje i to, že se v roce 1992 oženil s Beth Sulliven, autorkou seriálu. Spolu s ní má Jim dvojčata Jacka a Tess. Kvůli natáčení seriálu PONDEROSSA se rodina musela přestěhovat do Austrálie, kde se Beth stala vážná dopravní nehoda. Možná právě dlouhotrvající šok a zotavování vedlo ke konečnému rozchodu manželského páru. Jim má také dva bratry, Edwarda a Glenna.

Markéta "Merkin" Zvolánková

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.