Sierra Boggess

Sierra Boggess

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2018

Viper Club

Film - Drama


2011

Fantom opery

Film - Muzikál, Thriller, Drama, Romantický


Hostka

2010

BBC Proms

Seriál - Hudební


2008

The 62nd Annual Tony Awards

Seriál - Publicistický


2006

Disney 365

Seriál - Talk-show


2001

Friday Night with Jonathan Ross

Seriál - Hudební, Komedie


1997

The View

Seriál - Talk-show


1981

Entertainment Tonight

Seriál - Publicistický


1975

Good Morning America

Seriál - Publicistický, Talk-show


1952

Today

Seriál - Publicistický, Talk-show

Životopis

Sierra Bogges, americká herečka a zpěvačka, se narodila 20. května 1982 v americkém Denveru v Coloradu. Má dvě sestry, Summer a Allegru. Jejich rodiče jsou Kellun Turner a Michael Bogges. Všechny tři sestry byly členkami dětského sboru v Coloradu. Sierra navštěvovala střední školu Georgea Washingtona a absolvovala univerzitu Millikin v hudebním divadle. V současnosti účinkuje v muzikálech Love never dies a Les Misérables (Bídníci). Jejím manželem je muzikálový zpěvák Tam Mutu.
Svou kariéru začala jako náhradnice do roli Cosette v americkém národním turné Les Misérables. Účinkovala také v roli Marie na West Side Story, jako Mabel v inscenaci Piráti z Penzance. Nejvýznamnější roli ztvárnila jako Christine Daae v muzikálu Fantom opery od Andrewa Lloyda-Webbera v Las Vegas v červnu 2006. Její hlasový rozsah je sopranistka.
Na Broadway debutovala v roli Ariel v hudební adaptaci filmu Malá mořská víla v roce 2007. Tato role jí přinesla veliký ohlas. Ariel hrála až do května 2009, poté byla obsazena Chelsea Morgan. Od února 2010 do března 2011 se vrátila k roli Christine Daae v pokračování muzikálu Fantom opery s názvem Love never dies na West Endu v Adelphi Theatre. Tuto roli opouští v březnu 2011 a nahrazuje ji Celia Graham.
Ke své nejúspěšnější roli Christine Daaé se vrací v roce 2011 ke 25. výročí muzikálu Fantom opery v londýnské The Royal Albert Hall, kde se po jejím boku v roli fantoma objevuje Ramin Karimloo, se kterým hrála v muzikálu Love never dies. Tento záznam vychází na DVD i CD.
Bogges dále hrála roli Sharon, po boku Tyne Daly, v broadwayské Master Class, jež začal s představením v červnu 2011 a slavnostně otevřen byl v červenci téhož roku. Měla hrát hlavní roli „I“ v nové hudební adaptaci Rebecca od Daphne de Maurier, jež mělo uvádět divadlo Broadhurst v březnu 2012. Nicméně plány byly na jaře 2012 zrušeny.
V dubnu 2012 Boggess oznámuje, že se vrací na Brodway. Stává se hlavní hvězdou hudebního revue Prince of Broadway (Princ z Broadwaye), jež vzdává hold kariéře legendárního režiséra Harolda Prince. Nicméně projekt byl odložen do roku 2013. V červenci 2012 se vrátila k muzikálu Les Misérables, kde účinkuje až do ledna tohoto roku v roli Fantine. V říjnu 2012 se opět vrátila ke Christine Daaé ve Fantomovi opery, ve které bude účinkovat až do ledna 2013, u produkce zůstane do března 2013.
V roce 2008 získala ocenění za průlomový výkon za roli Ariel. V roce 2010 a 2011 byla nominována jako nejlepší herečka v muzikálu za roli Christine v Love never dies.

Jana "skinny" N.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.