Grace Gummer

Grace Gummer

Osobnostcsfd.cz

Herečka

9. května, 1986, New York City, New York, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2022

Let the Right One In

Seriál - Horor, Mysteriózní, Drama


2021

Dr. Death

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2020

Učitelka

Seriál - Drama


2019

The Hot Zone

Seriál - Krimi, Thriller, Drama

Vstaň a padni

Film - Komedie


2018

Přebytečná zátěž

Film - Krimi, Drama, Akční

The Long Dumb Road

Film - Komedie

That's Harassment

Film - Krátkometrážní


2016

Svědectví

Film - Drama


2015

Mr. Robot

Seriál - Krimi, Thriller, Drama

Jenny se vdává

Film - Komedie, Drama

Good Girls Revolt

Seriál - Drama


2014

Síla života

Film - Western, Drama

Extant

Seriál - Sci-Fi, Thriller, Drama

Řidičský průkaz

Film - Komedie, Drama, Romantický


2013

Nultá hodina

Seriál - Thriller, Drama, Fantasy

Paloma

Seriál - Drama


2012

Newsroom

Seriál - Drama

Frances Ha

Film - Komedie, Drama

Smash

Seriál - Muzikál, Drama


2011

American Horror Story

Seriál - Horor, Sci-Fi, Thriller, Drama

Moje krásná učitelka

Film - Komedie, Drama, Romantický

Den před krizí

Film - Thriller, Drama


2010

Meskada

Film - Krimi, Thriller, Drama

Bashert

Film - Krátkometrážní, Drama, Romantický

Gigantic

Seriál - Drama


1993

Dům duchů

Film - Drama, Romantický


Hostka

2016

Hacking Robot

Seriál - Talk-show


2015

The Late Show with Stephen Colbert

Seriál - Komedie, Publicistický, Talk-show


2010

West Wing Week

Seriál - Publicistický

Životopis

Grace Jane Gummer pochází z Connecticutu, kde se 9. května 1986 narodila otci Donaldu Gummerovi (sochař, umělec) a matce Meryl Streep (americká herečka). Už jako sedmiletá holčička dostala roli ve filmu DŮM DUCHŮ, kde hrála mladší verzi své matky. V titulcích je ale napsaná jako Jane Gray, tohle jméno občas i používá.

V 90. letech se s rodiči a sourozenci přestěhovala do Los Angeles, kde její rodina byla pod návalem fotografů a tak se zanedlouho odstěhovali opět zpátky do Connecticutu. Grace nepatří mezi ty děti slavných, které jdou po stejné cestě jako jejich slavní rodiče. Chtěla si svou slavnou cestu vyšlapat sama a tak k tomu byla vychovávána jak ona, tak i její sourozenci - herec a zpěvák Henry Gummer, herečka Mamie Gummer, modelka Louisa Gummer. Grace vystudovala Vassar College, stejnou školu jako její matka. Vystudovala obor umění a italštinu. Po vystudování odjela na roční stáž do Itálie, kde pracovala pro módní firmu, zjistila, že jí práce není souzená a začala se po návratu domů věnovat herectví.

Jako spousta herců a hereček i ona začínala na divadelních prknech. Poprvé si zahrála v roce 2008 ve hře SEXUÁLNÍ NEURÓZY NAŠICH RODIČŮ. V roce 2010 si zahrála ve hře MUCH ADI ABOUT NOTHING. V roce 2011 získala divadelní ocenění Theatre Awards (cenu má i její sestra Mamie a máma Meryl) za roli Chloe v divadelní hře ARCADIA. Ve hře si zahrála po boku Helen Hunt. V roce 2012 byla osazena do divadelní hry THE COLUMNIST, kde si zahrála po boku Johna Lithgowa.

Do povědomí amerických diváků vstoupila díky seriálu GIGANTIC (2010-2011), kde si zahrála Annu Moore, dceru slavných rodičů. Jejím debutový filmem byl MESKADA v roce 2010, kde si zahrála Nat Collinsovou, který se hrál převážně na festivalech. Po tomto filmu, kde měla větší roli přišly nabídky menších rolí. Například ve filmu BASHERT v roce 2010, kde si zahrála Abby nebo film MARGIN CALL v roce 2011, kde si zahrála Lucy (její scény byli vystřihnuty). Upoutala ale i malou rolí ve filmu MOJE KRÁSNÁ UČITELKA v roce 2011, kde si zahrála po boku Toma Hankse a Julie Roberts. Hraje tam žákyni Natalii Calimeris.

V roce 2013 se začala věnovat spíše seriálové tvorbě. Objevila se v oblíbených seriálech jako AMERICAN HORROR STORY, SMASH, kde si zahrála dceru Anjelicy Houston nebo THE NEWSROOM v roli Hallie Shea. Také si zahrála agentku Paige Willis v novém seriálu ZERO HOUR. Diváci si jí v roce 2013 oblíbili hlavně v Mini-seriálu PALOMA, kde si zahrála Palomu. Seriál zobrazuje čtyři různá roční období a vývoj partnerského vztahu. Dále si zahrála v seriálu Extant, kde předvedla, že umí zahrát i zápornější role. Zlom v její kariéře přišel se seriálem Mr.Robot, kde si ve 2. řadě zahrála novou postavu agentky Dominique, která vyšetřuje hackerský útok, který se udál v 1.řadě. Fanoušci si její postavu velmi oblíbili a nyní se chystá 3. série.

Grace chodila s hercem Billym Crudupem. Poznali se při divadelní hře ARCADIA . Nyní má Grace vztah s hudebníkem, jehož jméno zatím není známé.

Tereza "Streeper" Filounková

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.