Holley Fain

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Filmografie

Herečka

2023

Osudová přitažlivost

Seriál - Thriller, Drama


2019

Undone

Seriál - Drama, Fantasy, Animovaný


2018

Zelenáč

Seriál - Krimi, Drama

Špinavej John

Seriál - Drama

God Friended Me

Seriál - Komedie, Drama


2017

The Arrangement

Seriál - Drama

Elements of Matter

Film - Komedie, Rodinný, Romantický


2015

The Astronaut Wives Club

Seriál - Drama

Wicked City

Seriál - Krimi, Drama


2013

Mezi životem a smrtí

Seriál - Drama


2012

Closer: Nové případy

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

Forgetting the Girl

Film - Thriller, Drama

Frontier, The

Film - Western


2010

Childrens Hospital

Seriál - Komedie

Memphis Beat

Seriál - Komedie, Krimi, Drama


2009

Dobrá manželka

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

V těle boubelky

Seriál - Komedie, Drama


2008

Mentalista

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Džungle rtěnek

Seriál - Komedie, Drama


2007

Super drbna

Seriál - Komedie, Drama, Romantický

One Night

Film - Drama


2006

3 libry

Seriál - Drama


2005

Chirurgové

Seriál - Drama, Romantický


2003

Námořní vyšetřovací služba

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama, Akční


2001

Zákon a pořádek: Zločinné úmysly

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama


2000

Kriminálka Las Vegas

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Životopis

Holley je jednou z těch hereček, co se sice poměrně často někde objevují, ale zatím se jim ve světě šoubyznysu nepodařilo pořádně prorazit. Jelikož ji média nepovažují za příliš horké zboží, tak se o ní ani tolik nepíše. Tím pádem o ní na internetu kromě záznamů o kariéře nenajdete moc informací. Něco málo se ale přeci jen vyštrachat dá.

Narodila se v Kansasu a začátky své kariéry strávila na divadle. A hrála v jedné lepší hře než druhé. V roce 2004 se objevila na Texas Shakespeare Festival hned ve třech hrách – jednak jednom Shakespearovi (KUPCI BENÁTSKÉM), pak také v jednom Tennessee Williamsovi (SKLENĚNÉM ZVĚŘINCI) a nakonec v Sheridanových RIVALECH. Rok nato si pro North Carolina Shakespeare Festival nacvičila další tři role v dalších třech hrách, tentokrát samých Shakespearech: v JAK SE VÁM LÍBÍ, JULIU CAESAROVI a VESELÝCH PANIČKÁCH WINDSORSKÝCH. Rok poté už hrála konečně i v kamenných divadlech: V Pearl Theatre se objevovala v komedii NĚCO ZA NĚCO (další Shakespeare) a v Goodman Theatre v Chicagu ve hře FRANK´S HOME.

Ve svých pětadvaceti letech se pak přestěhovala do New Yorku v naději, že by se jí ve velkém městě snad mohlo podařit získat nějakou práci u filmu či televize. Našla si agenta a hned natočila krátký film BLINDERS, díky kterému se jí podařilo dostat se do jedné epizody seriálu 3 LIBRY. Do toho ale dál vystupovala v divadlech po celém východním pobřeží. V New Yorku si zopakovala svou roli ve FRANKOVĚ DOMOVĚ a v Bostonu si nazkoušela hru PRESENT LAUGHTER (s tou slavila takový úspěch, že se s ní o tři roky později dostala až na Broadway).

O rok později (2007) ji pak agent dohodil práci ve filmu ONE NIGHT. V tom bylo ale takových postav, že se mezi nimi Holley tak trochu ztratila. Sama ale ocenila práci na tomhle projektu, protože si alespoň mohla vyzkoušet, jak to u takové pořádné filmové produkce chodí, a navíc se seznámila se spoustou lidí z filmového průmyslu. V jednom ze své hrstky rozhovorů se Holley pousmála nad tím, že vůbec první scéna, kterou pro tenhle film natáčela, byla zrovna ta jedna masturbační, zatímco v té poslední zase s někým souložila.

V následujících letech přeskakovala z jednoho seriálu do druhého. Nejvíce na sebe asi upozornila svou roí Maureen van der Bilt v SUPER DRBNĚ, ale za zmínku stojí také její účinkování v DŽUNGLI RTĚNEK, v DOBRÉ MANŽELCE, MENTALISTOVI či bláznivé komedii na způsob SCRUBS jménem CHILDREN´S HOSPITAL. Až v roce 2011 ji Shonda Rhimes obsadila do CHIRURGŮ a tady vydržela celý rok – odešla z nich až na počátku deváté sezóny.

V roce 2012 opět zazářila na Broadwayi, kde spolu s velkotřeskovým Jimem Parsonsem vystupovala ve hře HARVEY. Rok nato jste ji mohli vidět v jedné epizodě bohužel zrušeného seriálu MONDAY MORNINGS a dále v DROP DEAD DIVĚ a KRIMINÁLCE LAS VEGAS.

Jelikož Holley není zrovna v hledáčku fotografů (a nota bene ještě bydlí v New Yorku, kde jsou paparazzi mnohem umírněnější), tak o jejím osobním životě není nic známo.

David "Jumpstar" Koranda

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.