Kingová

Kingová54

Seriálcsfd.cz

King

Kanada, 2011, 42 min

Krimi, Drama

Kingová

Kingová: hd.1080p
HD

Kanadský seriál Kingová přichází s odlehčeným mixem epizodických detektivních případů a vztahového dramatu. V centru stojí titulní postava seržantky Jessiky Kingové, ztvárněná charismatickou Amy Price-Francisovou. Cílevědomá, neoblomná a paličatá vyšetřovatelka dříve pracovala u oddělení vražd, kde díky své intuici, empatii a pozornosti k detailům, které jiným detektivům unikaly, patřila k nejlepším. Jenže její vlastnosti ji vedly ke konfliktu se zkorumpovaným nadřízeným, a k přeložení do policejního call centra. Nyní, po roce a půl si ji policejní šéf vybral jako novou velitelku jednotky pro vážné zločiny. Toto oddělení přebírá jiným útvarům žhavé a náročné případy nejrůznější povahy, které jsou ve zvýšené pozornosti médií a veřejnosti. S ohledem na to se jednotka pro vážné zločiny netěší mezi jinými složkami policie zrovna velké popularitě, ale jelikož Kingová vlastní oblíbenost u kolegů beztak vždy dávala až na poslední místo, má pro práci ideální předpoklady. Ty přijdou vhod, když na novém postu musí spolupracovat s bývalým vedoucím útvaru Derekem Spearsem i s jemu věrným týmem.
Ačkoli byla práce pro Kingovou vždy na prvním místě, má tato kariérní žena také svůj osobní život. Po několika neúspěšných manželstvích nyní snad již definitivně našla štěstí s Dannym Slessem, o několik let mladším detektivem z oddělení zbraní a gangů. Společně se nyní pokoušejí o dítě, což ale s ohledem na nový pracovní nápor nebude nic jednoduchého, a jejich vztah projde mnoha krkolomnými výkyvy. Jistou vinu na tom ponese také Spearse, kterému jeho nová kolegyně a nadřízená začne imponovat.
Seriál původně vysílaný na kanadské televizní stanici Showcase vnáší do žánru televizních detektivek nejen nový typ ústřední figury, ale s ní také důraz na profesní vztahy a především téma kariéry versus osobního či rodinného života. Hlavní přednost pak představuje ústřední představitelka Amy Price-Francisová, která s velkou mírou charismatu ztvárňuje energickou a svéhlavou ženu, jež se dokáže sebevědomě prosadit v mužském světě, aniž by při tom rezignovala na ženské přednosti. Každý díl staví Kingovou a její tým před nový případ, ale napříč jednotlivými epizodami se rozvíjí profesní i osobní vztahy ústředních postav. Odlišná povaha jednotlivých případů navíc hrdiny přivádí do kontaktu s různými policejními útvary, ať už se jedná o elitní oddělení vražd, organizované zločiny, protidrogové i sexuální zločiny.


Hrají: Amy Price-Francis, Alan Van Sprang, Gabriel Hogan, Tony Nardi, Aaron Poole, Ari Cohen, Connor Jessup, Tom Butler, Romina D'Ugo,  .....Rossif Sutherland, Sadie LeBlanc, Allie MacDonald, Megan Hutchings, Julie Stewart, Michael Mando, William MacDonald, Barbara Gordon, Inga Cadranel, Amber Goldfarb, Daniel Fathers, Rachael Crawford, Vanessa Matsui, Brandon McGibbon, Megan Fahlenbock, Milda Gecaite, Tommie-Amber Pirie, Craig Arnold, Sarah Manninen, Shamier Anderson, Gray Powell, Kerr Hewitt, Jason Blicker, Christine Horne, R.D. Reid, Andrew Hinkson, Michael Reventar, Jeff Pustil, DTeflon, Stephen Bogaert, Cara Gee, Courtney Richter, Harvey Atkin, Vladimir Jon Cubrt, Dwain Murphy, Tony Nappo, Casey Hudecki, Emma Campbell, Philip Akin, Dion Johnstone, James Downing, Geoffrey Pounsett, Karen Robinson, Debra McCabe, Mena Massoud, Tom Barnett, Ava Preston, Rahnuma Panthaky, Greg Calderone, Michael Cram, Angelique Lewis, Linda Kash, Dwight McFee, Oliver Becker, Carleigh Beverly, Tomas Chovanec, Zoe Doyle, James Preston Rogers, Vickie Papavs, Allegra Fulton, Astrid Van Wieren, Thomas Mitchell, Kevin Rushton, Alex Thorne, Liisa Repo-Martell, Leanne Poirier Greenfield, Laara Sadiq, Jon De Leon, Tre Smith, Janet Bailey, James Gallanders, Stephanie Anne Mills, Ryan Hollyman, JaNae Armogan, Wes Berger, Christian Potenza, Michael McCrudden, Ryan Blakely, Nathalie Toriel, Marc Trottier, Samantha Kaine, Carter Thorne, Toni Ellwand

Režie: Clark Johnson, T.W. Peacocke, Philip Earnshaw

Tvůrci: Greg Spottiswood, Bernard Zukerman

Scénář: Patrick Tarr, Sara B. Cooper, Morwyn Brebner, Emily Andras, Brad Simpson, Greg Spottiswood, David Barlow

Producenti: Steve Solomos, David Barlow

Hudba: Trevor Yuile

Kamera: Rudolf Blaháček, Luc Montpellier

Střih: Kathy Weinkauf, Gordon McClellan

Scénografie: Oleg M. Savytski, Matthew Davies

Kostýmy a make-up: Christopher Hargadon, Amber Chase, Catherine Ashton

Zvuk: Christian T. Cooke, Allan Fung

Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.