Kris Allen

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2010

Gigantic

Seriál - Drama


2003

When I Was 17

Film - Dokumentární


Host/ka

2012

FOX 25th Anniversary Special

Seriál


2011

TeenNick Halo Awards

Seriál - Publicistický


2009

Noční Show Jimmyho Fallona

Seriál - Komedie, Talk-show

The Tonight Show with Conan O'Brien

Seriál - Komedie, Talk-show


2008

The Bonnie Hunt Show

Seriál - Komedie, Talk-show


2007

Morning Show with Mike & Juliet, The

Seriál - Talk-show


2005

Umíte tančit?

Seriál - Reality-TV, Soutěžní


2003

Show Ellen DeGeneresové

Seriál - Talk-show


2002

American Idol

Seriál - Hudební, Reality-TV, Soutěžní


1993

Noční show Davida Lettermana

Seriál - Komedie, Talk-show


1992

Noční Show Jaye Lenoe

Seriál - Komedie, Talk-show


1988

Live with Kelly and Mark

Seriál - Talk-show


1985

Larry King Live

Seriál - Talk-show


1981

Entertainment Tonight

Seriál - Publicistický

Životopis

Kristopher Neil "Kris" Allen se narodil 21. června roku 1985 v Arkansasu v USA. Ve světě se proslavil zejména vítězstvím 8. série americké pěvecké soutěže AMERICAN IDOL.

Kris Allen se hudbě věnoval již na základní, dále střední a také vysoké škole, kde dokonce hrál i ve školním orchestru. Na kytaru a na klavír se naučil hrát, když mu bylo 13 let. Před účastí v AMERICAN IDOL vydal roku 2007 své první album Brand New Shoes. Na albu je celkem 11 písní, které si sám napsal i zkomponoval. Titul alba odkazuje na Krisovu zkušenost s prodáváním bot.

V roce 2009 podporován bratrem Danielem a přáteli se zúčastnil soutěže AMERICAN IDOL. Dostal se až do velkého finále, kde následně porazil Adama Lamberta, který je v hudebním průmyslu také velmi slavný. Veřejnost o jeho výhře ze začátku pochybovala, ale na základě výsledků, které byly oznámeny a za kterými si televize stála, musela uznat, že je vítězem.

Mezi jeho hudební vzory patří skupina Beatles, Jason Mraz, Michael Jackson, Jamie Cullum, Patrick Monaham (leader rockové skupiny Train). V roce 2009 vydal své stejnojmenné debutové album Kris Allen. Album se umístilo na 11. příčce v U.S. Billboard 200. Píseň Live Like We're Dying mu vynesla nominaci na Billboard Music Award v kategorii Top Christian Song 2011.

Jeho druhé album Thank You Camellia vyšlo 22. května 2012 a stejně jako u předchozího alba si většinu písní napsal sám. Před vydáním alba uveřejnil píseň The Vision of Love, která se umístila na 29. příčce US Adult Pop Song (Billboard) a na internetu už má přes 1 milión zhlednutí.

Kris Allen je také velikým zastáncem hudební výchovy a spolupracuje s organizacemi, které podporují hudební vzdělání na školách. Během jedné kampaně se nechal slyšet: „Podle mě má hudební výchova zásadní význam pro každý dětský vývoj, může totiž změnit jejich životy. Kdyby děti neměly přístup k hudebním pořadům, tak kdo ví, kde bychom dnes byli.“ V roce 2011 oznámil, že si nechá narůst knírek po dobu 4 týdnů, aby tak jeho fanoušci podpořili neziskovou organizaci DonorsChoose, která podporuje hudební projekty na školách. Kampaň měla velký úspěch, protože více než 50% darů bylo od Krisových fanoušků.

Dne 26. září 2008 si vzal lásku ze střední školy Katy O'Connell.

R´Hell

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.